Manresana d’Equipaments Escènics (MEES)

Thumb_mees1 Thumb_mees2 Thumb_mees3 Thumb_mees4 Mees-logo Thumb_mees5 Thumb_mees6 Thumb_mees7 Thumb_mees8

Manresana d'Equipaments Escènics (MEES) és una empresa municipal amb capital íntegrament públic, constituïda el 26 de gener de 2007 per l'Ajuntament de Manresa. Va néixer amb l'objectiu de gestionar els espais escènics de la ciutat, aprofitant la reinauguració del Teatre Kursaal; A part del Kursaal MEES també gestiona el Teatre Conservatori.

MEES és la suma i el resultat dels esforços que des de l'any 1996 han estat portant a terme l'Associació Cultural el Galliner, entitat que va impulsar la reinaguració del teatre i encarregada de la programació estable, i de l'Ajuntament de Manresa, que amb el seu suport econòmic i el personal tècnic, van fer possible el nou teatre.

L'equip humà i el seu compromís per la cultura i els espectadors un dels principals èxits de MEES

Els responsables de la programació de MEES és l'Associació Cultural el Galliner, entitat que, amb el seu compromís de proximitat i dinamitzador de persones, ha aconseguit fer de la ciutat de Manresa un referent teatral d'àmbit nacional.

L'equip tècnic de MEES és considerat per la majoria de companyies que visiten els nostres teatres, com un del més preparats. Amb la seva actitud positiva i engrescadora aconsegueix que davant de qualsevol dificultat tècnica, aquesta sigui resolta amb facilitat.

L'equip d'atenció a l'espectador transmet un alt nivell de complicitat amb el públic, entenent que l'experiència d'assistir al teatre, comença en el moment que hom s'informa i adquireix les entrades de l'espectacle que l'interessa i s'acaba, en tot cas, quan l'espectador ho decideix.

MEES es constitueix per assolir nous reptes

  • MEES és responsable, juntament amb “El Galliner”, de continuar treballant amb una programació que consolidi els espectador ja existents, però que atregui a nous públics de Manresa, de la comarca, i de les comarques veïnes. Per tant, això obliga a l'empresa municipal a ser ambiciosa, però al mateix temps a ser coherent i conscient que les coses s'assoleixen pas a pas.
  • MEES és responsable de la consolidació d'una formació en arts escèniques de qualitat i continuada en totes les seves modalitats (teatre, circ, dramatúrgia, escenografia, dansa aplicada al teatre, interpretació enfocada al gènere musical…).
  • L'empresa pública és responsable d'atraure i recuperar els talents de la comarca i de la seva àrea d'influència per promoure la creació i la producció d'espectacles, així com de promoure arts escèniques que en un moment donat van poder ésser menystingudes com ara el Circ.
  • MEES ha de contribuir a facilitar que tot el teixit cultural i d'entitats de la ciutat puguin desenvolupar la seva activitat, per fer de la cultura un dels actius més importants de Manresa.
  • MEES ha de facilitar que tot aquell que ho desitgi tingui oportunitats per consumir cultura, i per aquesta raó ha d'aplicar determinades polítiques que permetin aquest fet.
  • MEES és responsable que nens i joves visquin el teatre i el món de les arts escèniques com una activitat que forma part de la seva quotidianitat, convertint-los en autèntics espectadors del futur i entusiastes de la cultura.
  • L'empresa ha de promoure que esdeveniments importants, de caire social, cultural i econòmic passin per Manresa i el Kursaal; i per tant que la ciutat respiri esperit de capitalitat, un esperit que ha de saber traslladar al tots els manresans.
  • MEES també és responsable d'aconseguir que tot el teixit empresarial i comercial de la ciutat es beneficiï de la forta dinamització cultural que suposa el Kursaal. I per tant, serà també responsabilitat de l'empresa atraure el màxim d'agents socials i econòmics a l'activitat cultural.
  • MEES ha de contribuir a acostar la cultura a la societat en dos eixos bàsics: l’escola i a la família; a través d’un Servei Educatiu que impulsa projectes multidisciplinars i integradors per a nens i joves com el Fem Dansa! O el Fem Òpera!.

Però com us podeu imaginar, Manresana d'Equipaments Escènics és tot això i molt MEES!


Passeig de Pere III, 35

08240 MANRESA

Tel. 93 875 34 02

Fax 93 872 75 70

info@mees.cat

 ORGANITZA

 AMB EL SUPORT DE

 PATROCINA

Ajuntament de Manresa
Manresana d'Equipaments Escènics
Galliner
Generalitat de Catalunya
Diputació de Barcelona
Obra Social 'la Caixa'
Catalana Occident Iberpotash Estrella

Mapa web  |  Enllaços  |  RSS  |  Avís legal  |  Privacitat  |  Crèdits

© Manresana d'Equipaments Escènics S.L. - Empresa municipal de l'Ajuntament de Manresa. Tots els drets reservats.