RSS

RSS és un acrònim que té diferents significats, el més acceptat és Really Simple Syndication (sindicació realment simple). És un format basat en XML i pensat especialment per a espais amb notícies que canvien sovint. El text que es produeix en RSS sol contenir el titular de cada notícia i l'enllaç a la pàgina web on apareix el contingut complet.

Avantatges de l'RSS

L'RSS és un mètode fàcil de rebre alertes quan les pàgines web que preferiu publiquen un contingut nou. D'aquesta manera, en lloc de visitar una pàgina web per cercar noves notícies i trobar-vos que no hi ha hagut cap canvi, l'RSS us avisa de manera automàtica quan hi ha informació nova, i permet a més agrupar totes les fonts d'informació que us interessin per consultar-les des d'una única pantalla d'ordinador.

Lectors de notícies RSS

Per utilitzar RSS, cal tenir instal·lat un programa anomenat Lector de notícies (news reader), que agrupa totes les fonts de les notícies a què us subscriviu i permet consultar-ne els titulars des d'un únic lloc.

Podeu trobar molts lectors de notícies gratuïts a la xarxa.

Una vegada us hàgiu instal·lat un lector de notícies, només cal que us subscriviu a les fonts d'informació que us interessin. Per fer-ho, cal obtenir l'adreça web (URL) de la font d'informació RSS: copieu l'enllaç que apareix en el camp Adreça URL del navegador de la pàgina a què us voleu subscriure i seguiu les instruccions del lector de notícies.

Sovint, l'haureu d'afegir a la casella que apareix en seleccionar Afegeix nova font.

Actualment les adreces a les que us podeu subscriure en la web de Kursaal són:

Notícies: http://www.kursaal.cat/feed/noticies

Notícies / Última hora: http://www.kursaal.cat/feed/ultima_hora

Notes de premsa: http://www.kursaal.cat/feed/premsa

 ORGANITZA

 AMB EL SUPORT DE

 PATROCINA

Ajuntament de Manresa
Manresana d'Equipaments Escènics
Galliner
Generalitat de Catalunya
Diputació de Barcelona
Obra Social 'la Caixa'
Catalana Occident Iberpotash Estrella

Mapa web  |  Enllaços  |  RSS  |  Avís legal  |  Privacitat  |  Crèdits

© Manresana d'Equipaments Escènics S.L. - Empresa municipal de l'Ajuntament de Manresa. Tots els drets reservats.