Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
SECUNDÀRIA
DOCUMENTAL DEL MES
INSCRIPCIONS
PREU
Gratuït

El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, és una iniciativa que té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat Espanyol. Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.

El Documental del Mes -que impulsa la productora Paral·lel 40- s’ofereix als centres de secundària en una sessió matinal a les 12 del migdia a la Plana de l’Om, vehiculada a través del Servei Educatiu del teatre Kursaal.

Totes les projeccions són en Versió Original Subtitulada en Català. 


Properes sessions disponibles.

12/01/2023: 'Maija Isola' de Leena Kilpeläin
La increïble vida de Maija Isola. Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.
Més informació: https://docsbarcelona.com/pellicules/maija-isola

2/02/2023: 'Un viatge de marbre' de Sean Wang
De Grècia a la Xina, un viatge al·lucinant per la ruta del marbre. Una reflexió amb humor sobre l’autenticitat, la tradició i l’absurditat de l’economia global.
Més informació: https://docsbarcelona.com/pellicules/un-viatge-de-marbre

2/03/2023: 'Enlloc com a casa' d'Emilie Beck
Una jove dona adoptada per una família noruega vol reconciliar-se amb els seus orígens a Sri Lanka, un viatge existencial convertit en un clam anticorrupció.
Més informació: https://docsbarcelona.com/pellicules/no-place-like-home

6/04/2023: 'Rising from the tsunami' d'Hélène Robert i Jeremy Perrin
Una història sobre fantasmes i esperits mostra com les onades del tsunami que va trasbalsar Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu.
Més informació: https://docsbarcelona.com/pellicules/rising-from-the-tsunami

4/05/2023: 'The pawnshop' de Lukasz Kowalski
Una emotiva història, plena d’un humor boig i estrany, que mostra com els propietaris d’una casa d’empenyoraments lluiten per sobreviure mentre ajuden a aquelles persones més necessitades.
Més informació: https://docsbarcelona.com/pellicules/the-pawnshop

1/06/2023: 'Zimbàbue. La lluita per la democràcia' de Camila Nielsson
Nelson Chamisa vol transformar Zimbabwe. La primera campanya electoral de l’era post-Mugabe es converteix en un xoc trepidant entre democràcia i dictadura.
Més informació: https://docsbarcelona.com/pellicules/president

QUAN

Primer dijous de cada mes

HORA

A les 12h del migdia

ESPAI

Auditori de La Plana de l'Om 
Plana de l'Om, 5 - 08241 MANRESA

INSCRIPCIONS

Per reservar les entrades cal emplenar el forumlari d'inscripció indicant a quina porjecció es vol assistir i el número d'alumnes.