"Som un país colonitzat i tenim molt poca autoestima" a nivell gastronòmic, denuncia Josep Lluís Sabatés, més conegut com a Pep Salsetes. Des de fa dècades, aquest "Leonardo da Vinci de la cuina catalana" recupera varietats locals, rescata receptes tradicionals i reivindica els àpats multitudinaris i la cultura popular.
El documental "Pep Salsetes, el guardià de la cuina" alerta dels riscos de deixar de cuinar: es perden les receptes, les tècniques, les eines i el llenguatge. En definitiva, desapareixen els productes, posem en risc el sector primari, l'economia, el paisatge, la nostra salut i la del planeta.
Organitza: Festa del tomàquet del Bages - Ajuntament de Manresa
78 minuts de durada.
Projecció de cinema infantil, en català i tranquil: Nina i el secret de l’eriçó (doblat en català)
A la Nina li agrada anar a dormir escoltant les històries que el seu pare li explica, les d’un eriçó que descobreix el món. Un vespre, el seu pare, preocupat per la feina, no segueix el ritual i no li explica una nova aventura… Afortunadament, el seu millor amic Mehdi és allà per ajudar-la a trobar una solució: què passaria si el tresor amagat a l’antiga fàbrica pogués resoldre tots els seus problemes?
En aquest moment comença una gran aventura que implica escapar de la vella veïna i del seu gat Peludot, impedir les trampes del guardià de la fàbrica i enganyar el seu gran gos… El petit eriçó liderarà la investigació al seu costat!
Recomanada a partir de 6 anys.