Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
ALTRES ACTES
QUÈ T’INTERESSA?
QUAN?
ON?
13 ACTES
MAIG
ENTRADES
Gratuït
DOCUMENTAL
d'Anaïs Taracena
dissabte, 21 de maig
20:00 h
Espai Plana de l'Om Auditori

Direcció: Anaïs Taracena
Guatemala, 2021
Durada: 91 minuts
VO Castellà - Subtítols en anglès

La memorable història del Schindler de Guatemala. A finals dels anys 70, el periodista Elías Barahona, àlies El Topo, es va infiltrar en el govern militar com a cap de premsa del ministre de l’Interior. Barahona es jugava la vida a diari per salvar desenes de dissidents del règim. El 2014, El Topo decideix trencar amb dècades de silenci per declarar en un judici d’estat. La cineasta Anais Taracena l’acompanya amb la seva càmera. Poques setmanes després de declarar, Barahona mor. Taracena dona veu a l’oblit i segueix les passes de El Topo per recuperar la memòria silenciada de Guatemala.

 

Organitza: Cineclub i Manresana d'Equipaments Escènics

FESTIVAL DOCS BARCELONA A PROP

MÚSICA
En concert!
diumenge, 22 de maig
12:00 h
Espai Plana de l'Om Auditori

Dik Banovich està en actiu a l'escena folk & blues des del 1983. Criat a Chicago a les dècades dels 50 i 60, el seu estil de tocar amb els dits (fingerpicking) i la seva veu valenta denoten la seva primerenca exposició al blues, així com les seves arrels irlandeses. Des del 2002, Dik ha viscut a la Bretanya francesa i des d'allà continua tocant i girant, a més d'impartir tallers de guitarra des de casa seva.

La guitarra l'ha portat en un viatge musical increïble a través de molts estils d'interpretació, des del blues fins al bluegrass, des del folk celta tradicional fins al swing i viceversa, però d'alguna manera aconsegueix combinar tota aquesta diversitat musical en un so que és únic, particularment a les seves pròpies cançons i instrumentals originals.

Diu que està en un viatge d'autodescobriment, però escoltem un home que ha fet de la música la seva vida. Bluesman, guitarrista i viatger. Dik ha realitzat nombroses gires per la Gran Bretanya, Europa, Escandinàvia, Estats Units i Àfrica Occidental. Ha tocat a clubs, centres folklòrics, galeries d'art, pubs i concerts a tot arreu imaginables, tant a França com més enllà de les seves fronteres.

CINECLUB
de Nagisa Oshima
diumenge, 22 de maig
18:30 h
Espai Plana de l'Om Auditori

Direcció: Nagisa Oshima
Guió: Nagisa Oshima i Paul Mayersberg, basat en la novel·la de Lourens van der Post
Intèrprets: David Bowie, Tom Conti, Takeshi Kitano, Ryuichi Sakamoto

Durada: 123 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: Regne Unit, Nova Zelanda i Japó / 1983

Durant la Segona Guerra Mundial, un coronel britànic intenta salvar les diferències culturals entre un presoner de guerra i el comandant japonès del camp on es troben per tal d’evitar un vessament de sang.

 

1 nominació als Premis BAFTA: millor banda sonora

5 nominacions als premis de l’Acadèmia Japonesa: millor pel·lícula, direcció, actor secundari (Takeshi Kitano), direcció artística i banda sonora

 

BCN FILM FEST

Organitza: Cineclub

ENTRADES
Gratuït
DOCUMENTAL
de Simon Coulibaly Gillard
dilluns, 23 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om Auditori
Direcció: Simon Coulibaly Gillard 
Bèlgica i França, 2021
Durada: 90 min
VO Francès - Subtítols en català

A l'illa de Lahou, a Costa d’Ivori, l’Aya i la seva mare són víctimes de l’escalfament global provocat pels països del nord. El nivell del mar va pujant a poc a poc i obliga als habitants de l’illa a abandonar la seva terra. A l’illa només hi queda un poble, alguns vaixells de pesca i un cementiri condemnats a desaparèixer sota l'aigua. Una història universal amb una protagonista magnètica i vitalista. El relat iniciàtic de l’Aya i el seu primer amor són filmats amb un bellesa inoblidable. Un híbrid entre la realitat i la ficció que denúncia els efectes del canvi climàtic.

Organitza: Cineclub i Manresana d'Equipaments Escènics

FESTIVAL DOCS BARCELON A PROP
ENTRADES
Gratuït
DOCUMENTAL
Myanmar Film Collective
dimarts, 24 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om Auditori

Direcció: Myanmar Film Collective
França, Suïssa, Països Baixos i Palestina (2021)
VO Birmà - Subtítols en català
Durada: 90 min

 
El Myanmar Film Collective firma sota l’anonimat aquests poderosos diaris cinematogràfics per denunciar les atrocitats comeses pel general Min Aung Hlaing a Myanmar d’ençà del cop d’estat de 2021. Aquest jove col·lectiu de cineastes anònims es juga la vida per mostrar la crua realitat del seu país. Barrejant el documental i la ficció construeixen un monument cinematogràfic que transmet l’asfíxia de viure en un malson amb vulneracions flagrants dels drets humans. El cinema i la imaginació com a arma de defensa de l’horror dictatorial. Una obra impactant premiada com a millor documental a la Berlinale 2022.

Organitza: Manresana d'Equipaments Escènics i Cineclub

FESTIVAL DOCS BARCELONA A PROP

ENTRADES
Gratuït
TEATRE
versió de Ràdio-Teatre a càrrec de Grup de teatre Nostra Llar
dimecres, 25 de maig
20:00 h
Kursaal Sala Petita

Versió de Ràdio-Teatre a càrrec de Grup de teatre Nostra Llar.

Acte amb motiu dels 100 anys del naixement de Maria Matilde Almendros i Carcasona. 

Gratuït
EXPOSICIÓ
de Mireia Tysoe
dijous, 26 de maig
20:30 h
Espai Plana de l'Om Auditori

DATES: del 6 al 29 de maig
Tardes de 17:30 a 20:30h


Mireia Tysoe (Regne Unit, 1982) és una artista britànica-catalana formada a en disseny al Goldsmiths College de Londres i Màster en artteràpia al Centre d’estudis Metàfora, adscrit a la Universitat de Barcelona. És il·lustradora, dissenyadora i docent d’artteràpia.

El projecte «Mare» consisteix en la instal·lació d’una peça feta a partir de materials reutilitzats de naturalesa càlida amb la voluntat de crear una espècie de matriu, un lloc d’acolliment que convida a posar atenció entre els límits del món interior i el món exterior.

Organitza: Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central

ENTRADES
15€
MÚSICA
IGNASI, el viatge
diumenge, 29 de maig
18:00 h
Teatre Conservatori Espai Escènic

Ignasi de Loiola va fer un viatge que el va portar des de la seva terra natal de Azpeitia al País Basc, fins a Terra Santa, passant per Manresa on deixà petjada de la seva estada. Però el viatge més transcendent i transformador va ser el que va fer dins seu.

L’Orfeó Manresà presenta un doble viatge, musical i espiritual, que ens lliga des dels inicis del segle XVI fins avui, ja entrats de ple al segle XXI.

L’amor i les guerres, la pau i l’odi, una constant en les vicissituds de l’home europeu contemporani.
Ignasi com a exemple de transformació en un home “millor”. Per un segle XXI de retrobament amb l’essència de la humanitat viatjarem amb la música i crearem un pont entre aquests dos mons i aquest dos temps, que malgrat tot, es mostren actuals i contemporanis.

Benvinguts al “Viatge”. L’home, el Sant, Ignasi, algú que, com tots nosaltres, cerca el sentit de la vida.

Entrada de 12€ amb descompte per a menors de 18 anys i jubilats

CINECLUB
d'Ione Atenea
diumenge, 29 de maig
18:30 h
Espai Plana de l'Om Auditori

Direcció i guió: Ione Atenea
Durada: 80 min   Format: Digital
Nacionalitat: Espanya / 2022

 

Quan Ione, la directora de la pel·lícula, entra a viure a la casa dels germans García a l’Eixample de Barcelona, descobreix que les seves vides continuen latents en els objectes que van deixar: en un piano, centenars de dibuixos, milers de fotos o un munt de casettes.

 

D’A FILM FESTIVAL

Organitza: Cineclub

JUNY
15€
EXPOSICIÓ
55a Gala de dansa
diumenge, 5 de juny
19:00 h
Teatre Conservatori Espai Escènic

L'alumnat de l'Escola de Ballet Olga Roig pujaran a l'escenari del Teatre Conservatori per presentar la 55a Gala de Dansa. 


Preus
General: 15€
Menors de 12 anys: 12,50€
Majors de 65: 12,50€

 

Organitza: Escola Ballet Olga Roig

ENTRADES
Gratuït
CONFERÈNCIA
Ajuntament de Manresa i Consell Comarcal del Bages
dimecres, 8 de juny
09:00 h
Espai Plana de l'Om Auditori

Ajuntament de Manresa i Consell Comarcal del Bages organitzen una jornada per prevenir els maltractaments a les persones grans.

La jornada inclourà les ponències 'Envellir en positiu: Desenvolupament personal i social de la vellesa', a càrrec de Fernando Villar, catedràtic de Psicologia del Desenvolupament a la Universitat de Barcelona, 'El respecte de les voluntats de les persones grans en el procés de final de vida', a càrrec d’Isabel Alonso Dávila, vicepresidenta de l’associació Dreta a morir Dignament i Els serveis especialitzats en els maltractaments de les persones grans, un camí a recórrer a l’Anoia, al Bages i a Manresa.

ENTRADES
15€
FESTIVAL
31a edició del Festival de l'Escola de Dansa Julieta Soler
dissabte, 18 de juny
18:00 h
Kursaal Sala Gran

Un any més arriba al Kursaal el Festival de Danses Urbanes de l'Escola de Dansa Julieta Soler.

ENTRADES
15€
FESTIVAL
31a edició del Festival de l'Escola de Dansa Julieta Soler
diumenge, 19 de juny
18:00 h
Kursaal Sala Gran

Un any més arriba al Kursaal el Festival de Ballet de l'Escola de Dansa Julieta Soler.