Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
AGENDA
QUÈ T’INTERESSA?
QUAN?
ON?
79 ESPECTACLES
PROGRAMACIÓ (72)ALTRES ACTES (7)
JUNY
CONFERÈNCIA
Ajuntament de Manresa
dimarts, 22 de juny
12:00 h
Espai Plana de l'Om

Presentació de l'Estudi sobre nous models d'habitatge per a persones grans de Manresa.

Organitsza: Ajuntament de Manresa

TEATRE
d'O'Keefe i Murphy, traducció i adaptació Sílvia Sanfeliu
divendres, 25 de juny
20:30 h
Kursaal

Presentació del taller de final de curs del grup de Teatre Musical Adults 


Enrada amb invitació prèvia. Podeu aconseguir l'entrada a la taquilla del Kursaal. 

TEATRE
dissabte, 26 de juny
18:00 h
Teatre Conservatori

Intèrprets: Alumnes del grup TM Joves II
Direcció Artística: Jordi Gener
Arranjaments musicals  i tècnica vocal: Elisabet Paulet - Jofre Belles
Coreografies: Ariadna Guiatrt 

Espectacle de l'escola Manresa Teatre Musical. 

TEATRE
dissabte, 26 de juny
21:00 h
Teatre Conservatori

Intèrprets: Alumnes del grup TM Joves II
Direcció Artística: Jordi Gener
Arranjaments musicals  i tècnica vocal: Elisabet Paulet - Jofre Belles
Coreografies: Ariadna Guiatrt 

Espectacle de l'escola Manresa Teatre Musical. 

JULIOL
TEATRE
Gala de cloenda del IV FISM ECManresa
diumenge, 4 de juliol
18:00 h
Kursaal

Del 30 de Juny al 4 de Juliol 2021, Manresa viurà la màgia. La capital del Bages ha estat la ciutat escollida per acollir el “IV FISM European Championship of Magic”, un esdeveniment que tindrà com a punt neuràlgic el KURSAAL.

La GALA que podreu veure comptarà amb els mags internacionals més destacats de la màgia d'escena, presentat pel mag alemany Topas.

Els FISM Europeus són uns esdeveniments periòdics (cada 3 anys i un any abans del Campionat Mundial) que inclouen, apart del concurs europeu de màgia que és el gran protagonista, gales màgiques, fira màgica i conferències. Aquests certàmens donen visibilitat a la ciutat amfitriona. 

El FISM ECM és organitzat per GENI (Grup d’Estudi del Nou il·lusionisme), junt amb la FISM (divisió continental d’Europa) i el suport de l’equip del Kursaal Espai d’Arts Escèniques de Manresa. 

EXPOSICIÓ
Exposició
diumenge, 4 de juliol
20:30 h
Espai Plana de l'Om

Exposició de pintura d'artistes del Cercle Artística de Manresa amb els espai de la pel·lícula Plácido. 

Acte organitzat dins els actes de la Setmana Plácido.

Dates: Del 16 de juny al 4 de juliol.
Horaris: de dimarts a diumenge de 17:30 a 20:30 h

MÚSICA
A càrrec de la Jazz Band Navàs-Súria
dijous, 8 de juliol
20:00 h
Kursaal

En aquest disc de la Jazz Band Navàs-Súria que teniu a les mans s'hi concreta una il·lusió: la que es va concebre en l’ànim del seu director, Jordi Pujols, en retrobar-se amb el seu antic professor i Premi Grammy Llatí 2020 Emilio Solla.

El Jordi agafà les regnes de la Jazz Band de l’escola de música de Navàs el curs 2016-17 i el novembre del 2017, en una col·laboració amb l’escola de música de Súria i a instàncies de la seva directora Sílvia Vinadé, va plantar-se la llavor del projecte comú d’una Jazz Band Navàs-Súria. La Sílvia havia proposat al Jordi, també professor de Súria, la creació allà d’una Jazz Band independent, però el temps va evidenciar la conveniència de fusionar tots dos projectes en un de sol.

Durant el mes de febrer de 2019, la ja consolidada Jazz Band Navàs-Súria va actuar al cicle de concerts d’hivern de Navàs comptant amb la participació i col·laboració d’Emilio Solla. D’aleshores ençà la Jazz Band s’ha enriquit, sobretot, amb la saviesa musical de l’Emilio. Però també de Rodrigo Phalen, Manel Fortià, Guillermo Calliero, Federico Mazzanti, i altres artistes amb qui ha tingut ocasió de compartir escenari.

Cal mencionar amb agraïment la implicació de tot el professorat d’ambdues escoles en el projecte,  en especial de Pau Bombardó, qui ha treballat colze a colze amb el Jordi i l’Emilio en la concreció d’aquest disc aportant el seu bon fer musical i humà.

 
Emilio Solla

Emilio Solla és un pianista, compositor i arrenjador argentí i espanyol que resideix a la ciutat de Nueva York desde l’any 2006. Va entrar al Conservatori Nacional de Música a Buenos Aires com a  pianista clàssic al 1986, i després va completar els seus estudis en l’especialitat de Jazz Composition a la Aaron Copland School of Music a  Nueva York al 2012. Paral·lelament, cursà estudis d’harmonia, composició, contrapunt, anàlisis i improvisació amb diferents mestres a Buenos Aires, Barcelona i Nueva York. Va viure a  Barcelona entre 1996 i 2006.

Amb una trajectòria professional admirable que s’expandeix avui durant  37 anys, Solla ha publicat 11 àlbums amb la seva música, i més de 50 com a arrenjador, pianista i productor d’altres artistes. La crítica internacional el considera un dels creadors més originals en la fusió del tango, folklore i jazz de la generació  següent a Astor Piazzolla, qui ja havia elogiat el seu primer disc l’any 1986.

Solla ha presentat la seva música per Europa, Amèrica i Japó, participant en  molts festivals importants i a les sales més prestigioses del món (Marciac, Blue Note, Bim Huis, etc). Ha col·laborat como a compositor, arrenjador i/o pianista amb Paquito D’Rivera, Arturo O’Farrill, Yo-Yo Ma, Winton Marsalis, Edmar Castañeda i altres artistes internacionals de l’àmbit de la música popular i clàssica.

Al 2015, el seu disc  Second Half rep una nominació als premis Grammy americans com a Millor Disc  de Jazz Llatí. Al 2019 repeteix nominació als premis Grammy, aquesta vegada amb Millor Arrenjament Instrumental por una obra inclosa en el seu àlbum Puertos, compartint la nominació amb John Williams, Jacob Collier y Vince Mendoza. Aquest mateix disc ha sigut recentment premiat amb el Latin Grammy 2020 com a Millor  Àlbum de Jazz Latino, on va compartir la  nominació amb  artistes como Chick Corea.

CIRC
Celebració del 10è aniversari
dissabte, 10 de juliol
20:00 h
Kursaal

A la Gala de Circ LaCrica’ celebrarem els 10 anys de l’entitat!
Números de diferents disciplines amb cares molt conegudes i criqueres!

 

PREUS:

Entrada normal: 12 €
La Crica: 10 €
Infants de 2 a 12 anys: 8 €

AGOST
PÚBLIC FAMILIAR
Teatre Mòbil i Marcel Gros
dijous, 26 d'agost
20:00 h
Kursaal

Un homenatge a l’ofici de fer riure on Teatre Mòbil i Marcel Gros es retroben després de 30 anys de no actuar junts a l'escenari.

Recuperen el carrer que els va veure néixer i créixer com a artistes després de tota una vida viatjant en el carro de la farsa i donant voltes pel món.

Convertint el món de l'espectacle en una parodia... Som músics, som mags, som malabaristes, som Guillem Tell, som cantants, som actors, comediants, farsants, bufons... som pallassos!

Les ganes i l’oportunitat de tornar a estar els tres compartint escenari, els ha portat a crear l’espectacle REMEMBER SHOW, resultat de gairebé 40 anys d’experiència, amb un peculiar llenguatge que barreja la comunicació directa del Showman, la ironia del Bufó i la sensibilitat del Pallasso.

TEATRE MÒBIL I MARCEL GROS JUNTS EN UN ESPECTACLE DE CLOWN DIVERTIDÍSSIM!


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19
 AQUÍ

MÚSICA
10 anys de Camerata Bacasis
divendres, 27 d'agost
20:00 h
Kursaal

L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Central, la Camerata Bacasis, celebra 10 anys de trajectòria amb aquest muntatge espectacular!

Trencant els tòpics d’una “típica” orquestra de música clàssica, la Camerata Bacasis aposta per trencar totes les barreres; un gran espectacle amb els temes de més èxit, els grans “hits” dels últims 50 anys: ElectroBacasis. Des de temes d’ABBA, passant pel rock català, un YMCA o fins a músiques dels DJ més actuals com Avicii o David Guetta, entre molts altres. 

Una trentena de músics i el DJ Arzzett (actual resident a Coco Village i Seven Seven), faran gaudir al públic i aixecar-se de la butaca per ballar, gaudir i cantar! El concert també comptarà en alguns moments puntual amb la cantant Marta Aguilera, que amb la seva veu dolça, potent i plena d’emotivitat ens farà posar els pèls de punta.  

Música moderna, amb joves músics i interpretada per una orquestra de corda juntament amb un DJ a l’escenari

AVÍS: Aquest concert conté efectes puntuals de llum estreboscòpica que podrien afectar les persones fotosensibles. 


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

TEATRE
D'El Terrat
diumenge, 29 d'agost
17:00 h
Kursaal

El Terrat, la productora liderada per Andreu Buenafuente, celebra 30 anys de trajectòria amb L’Èxit de la temporada, una comèdia esbojarrada que reuneix a grans artistes emblema del seu particular univers humorístic: Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer.

Sis amics que triomfen com a còmics a programes de ràdio i televisió, decideixen unir-se per tirar endavant l’espectacle teatral ‘Romeu i Julieta’ i així poder reivindicar-se com a intèrprets més enllà dels llocs comuns on sembla que els encasellen. Un incident fortuït fa que l’espectacle no es pugui arribar a estrenar.

Vint anys després, aquests sis amics es retroben per intentar fer realitat l’espectacle que no van fer al passat. El món ha canviat, ells han canviat, les seves relacions, els seus cossos, el seu talent, els seus objectius vitals, la seva visió del teatre, les seves fòbies… tot ha canviat.

LA COMPANYA D'EL TERRAT TORNA A MANRESA AMB UNA COMÈDIA ESBOJARRADA!

* En les funcions de diumenge Sílvia Abril serà subsituïda per Alba Florejachs. 

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

TEATRE
D'El Terrat
diumenge, 29 d'agost
20:00 h
Kursaal

El Terrat, la productora liderada per Andreu Buenafuente, celebra 30 anys de trajectòria amb L’Èxit de la temporada, una comèdia esbojarrada que reuneix a grans artistes emblema del seu particular univers humorístic: Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer.

Sis amics que triomfen com a còmics a programes de ràdio i televisió, decideixen unir-se per tirar endavant l’espectacle teatral ‘Romeu i Julieta’ i així poder reivindicar-se com a intèrprets més enllà dels llocs comuns on sembla que els encasellen. Un incident fortuït fa que l’espectacle no es pugui arribar a estrenar.

Vint anys després, aquests sis amics es retroben per intentar fer realitat l’espectacle que no van fer al passat. El món ha canviat, ells han canviat, les seves relacions, els seus cossos, el seu talent, els seus objectius vitals, la seva visió del teatre, les seves fòbies… tot ha canviat.

LA COMPANYA D'EL TERRAT TORNA A MANRESA AMB UNA COMÈDIA ESBOJARRADA!

* En les funcions de diumenge Sílvia Abril serà subsituïda per Alba Florejachs. 

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

MÚSICA
Una Nit d'Abba amb Abba The New Experience
dilluns, 30 d'agost
18:00 h
Kursaal

Sens dubte, una de les bandes musicals de major fama i que van ser fonamentals per a crear el so i l'estil dels anys 70 i 80 va ser el quartet suec ABBA.

Les seves cançons són presents en la memòria col·lectiva de les diferents generacions marcant la banda sonora de la vida de molts de nosaltres, i que avui dia continuen vigents gràcies a diferents espectacles com els musicals, els recopilatoris publicats, i els homenatges.

Per això ABBA THE NEW EXPERIENCE vol contribuir a difondre els seus èxits amb un espectacle musical i escènic al nivell que el grup original mereix. Amb tota la qualitat, l'elegància, i la màgia amb la qual el grup suec va conquistar les llistes d'èxits a partir de la seva victòria en el festival d'Eurovisió de 1974.

CELEBREM LA FESTA MAJOR A RITME D'ABBA!

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

SETEMBRE
CIRC
Companyia de Circ Nueveuno
divendres, 3 de setembre
20:00 h
Kursaal

UN ESPECTACLE DE CIRC EMOTIU I TENDRE SOBRE EL MOMENT QUE PODEM VÈNCER LA GRAVETAT

Veiem cinc homes a escena. Són normals, són dalt d’un escenari. Cada un diferent i tots iguals. Tenen cura d’ells mateixos, s’empenyen i celebren junts. Estan llançant ganivets envers la seva pròpia ombra, mirant cap a ells mateixos i parant per escoltar.

‘Suspensión’ és la nostra pilota llançada a l’aire que assoleix l’instant de suspensió; el moment en què tot pot passar, el moment en què podem cedir a la gravetat, o prendre decisions diferents, el moment en què una pilota es queda flotant i, juntament a això, tots contenim l’alè a l’escenari. El moment de ‘Suspensión’.


‘Suspension’ és un espectacle cridat a transmetre. És una proposta de circ contemporani en la qual el públic es podrà reconèixer i emocionar.


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

MÚSICA
a càrrec de KALLIAS ENSEMBLE
diumenge, 5 de setembre
18:00 h
Teatre Conservatori

LA FORMACIÓ KALLIAS ENSEMBLE ENS ACOSTARÀ AL BEETHOVEN MÉS INÈDIT I POPULAR: LES SEVES CANÇONS FOLKLÒRIQUES.

Aquesta producció vol sumar-se a la commemoració del 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven (1770-1827) donant a conèixer el seu corpus més inèdit, internacional i popular: les seves cançons folklòriques. Un extens repertori de tonades populars de diferents nacions europees compostes en la seva època de maduresa per a diverses veus solistes i acompanyament de piano, violí i violoncel. Petites grans joies d'orfebreria sonora que constitueixen unes de les pàgines més exquisides de la literatura musical d'arrel popular de tots els temps, amb les quals el colossal compositor germànic es passeja de puntetes per tots el racons del vell continent. 

Dos-cents anys després de la seva concepció, podrem escoltar per primer cop a casa nostra aquestes delicioses composicions gràcies a la iniciativa d'AMARESC (Amics de la Música i les Arts de la Catalunya Central) i de la  formació KALLIAS ENSEMBLE. Dirigit pel prestigiós pianista manresà Francisco Poyato, aquest flamant conjunt integrat per joves intèrprets del país vol apropar-nos a una nova experiència musical, més espontània, fluïda i vivencial, a partir d'una interpretació que aprofundeix en l'estètica del joc per teixir un discurs vitalista, despullat de convencionalismes i més autènticament emocional. Un propòsit que en la música de Beethoven no podia trobar millor ocasió. 

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

MÚSICA
Big Band de l’Escola Cal Moliner de Sallent
diumenge, 12 de setembre
18:00 h
Kursaal

UN CONCERT AMB ELS JOVES MÚSICS DE LA SMALL MILLER BAND DE SALLENT

La Small Miller Band és una big band de joves músics de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent, que neix fruit d’una necessitat de buscar un espai on fer música amb olor de jazz. La formació, dirigida per Pepe Fernàndez i integrada per 18 joves músics, va néixer ara fa 9 anys en el moment que la formació antecessora A la Big Bom Band ja no podia acollir més músics.


El curs 2019 la Small Miller Band va fer un treball intens amb el saxofonista valencià Perico Sambeat, i veient l’èxit del projecte, la formació sallentina repeteix ara l’experiència al costat del pianista Joan Díaz, gran pedagog i també professor de l’ESMUC, director, productor compositor i arranjador.


Al Kursaal oferiran temes de Piazzolla, Pastorius, Golson o Rossy, entre d’altres, fets a mida per a la Small Miller Band.

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

TEATRE
Cia L’El·lida
dijous, 16 de setembre
19:00 h
Kursaal

UNA ADAPTACIÓ DE LA NOVEL·LA D’ALESSANDRO BARICCO, A CÀRREC DEL MANRESÀ IVAN PADILLA

Segons l’acordat prèviament, la jove Esposa torna de l’Argentina i es presenta a casa de la Família per casar-se amb el Fill. Però hi ha un petit contratemps: el Fill ha partit de viatge a Anglaterra i ningú no sap amb exactitud quan tornarà. S’inicia així una llarga espera en una vila italiana de principis de segle XX, una experiència iniciàtica en què l’Esposa tindrà l’oportunitat d’anar coneixent en profunditat la peculiar Família del seu futur espòs.


‘La jove esposa’ és l’adaptació teatral de la novel·la de l’autor italià Alessandro Baricco (2015), amb el sabor agredolç propi de les seves obres i en la qual es combinen un evident erotisme, divertides escenes de vida familiar, reflexions sobre l’art de viure i de morir i uns personatges particulars que, des de l’excentricitat, apel·len a pors i dubtes de la condició humana.


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19
 AQUÍ

TEATRE
D’Iseult Golden i David Horan
divendres, 17 de setembre
20:00 h
Kursaal

UNA COMÈDIA SOBRE COM CONFRONTEM LES DIFICULTATS: A L’ESCOLA, A LA VIDA, ON SIGUI

El fill de la Sarah i el Brian té 9 anys. El seu mestre diu que li costa aprendre, que li podria anar bé un psicòleg. Però al Brian i a la Donna -que s’acaben de separar- no els ha agradat mai l‘escola, ni els professors.


Una trobada entre pares i mestre que mostra una triple confrontació divertida i punyent en què xoquen les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l’hora de relacionar-nos: a l’escola, a la parella, a la família.


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19
 AQUÍ

PÚBLIC FAMILIAR
Cia Fes-t’ho com vulguis
dissabte, 18 de setembre
17:00 h
Kursaal

EL VIATGE DE LA GIRAFA TUINGA I EL SEU AMIC RATOLÍ SERAFÍ!

‘Xino-Xano’ és un espectacle per a la primera infància. La Tuinga és una girafa una mica dormilega i molt somiadora. Somia tots els camins que vol descobrir, els mars que vol navegar i fins i tot les estrelles que vol tocar. Amb el seu amic el Ratolí Serafí, somien recórrer junts camins amb tren, volar fins als núvols...

La Tuinga, però, quan es desperta de bon matí, s’adona que no té res de tot això, tan sols cames i peus, com tothom. La Tuinga es posa a caminar. Un peu davant de l’altre. I així, xino-xano, descobreix que caminar és una manera ben bonica per començar a conèixer el món.A partir d’1 any


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19
 AQUÍ

PÚBLIC FAMILIAR
Cia Fes-t’ho com vulguis
dissabte, 18 de setembre
18:30 h
Kursaal

EL VIATGE DE LA GIRAFA TUINGA I EL SEU AMIC RATOLÍ SERAFÍ!

‘Xino-Xano’ és un espectacle per a la primera infància. La Tuinga és una girafa una mica dormilega i molt somiadora. Somia tots els camins que vol descobrir, els mars que vol navegar i fins i tot les estrelles que vol tocar. Amb el seu amic el Ratolí Serafí, somien recórrer junts camins amb tren, volar fins als núvols...

La Tuinga, però, quan es desperta de bon matí, s’adona que no té res de tot això, tan sols cames i peus, com tothom. La Tuinga es posa a caminar. Un peu davant de l’altre. I així, xino-xano, descobreix que caminar és una manera ben bonica per començar a conèixer el món.A partir d’1 any


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19
 AQUÍ

VEURE ELS SEGÜENTS 20 ACTES D’UN TOTAL DE 79