Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
AGENDA
QUÈ T’INTERESSA?
QUAN?
ON?
58 ESPECTACLES
PROGRAMACIÓ (42)ALTRES ACTES (16)
OCTUBRE
ACTIVITAT PARALEL·LA
Amb el musicòleg Ovidi Cobacho
dimarts, 27 d'octubre
19:30 h
Videoconferència Online

El musicòleg Ovidi Cobacho ens oferirà una xerrada introductòria al concert 'Beethoven, el cant dels pobles' per introduir-nos en la figura de Beethoven. En aquesta ocasió la xerrada es farà el dimarts, 27 d'octubre a les 19:30h a través d'internet en format videoconferència a través de ZOOM. 


Per inscriure's a la xerrada cal enviar un correu electrònic a comunicacio@mees.cat.
Les places són limitades i la inscripció es podrà fer fins el diumenge 25 d'octubre.

TEATRE
‘La aventura del pensamiento. 1a’
dijous, 29 d'octubre
20:00 h
Kursaal

AMB MÚSICA I PARAULES L’ESPECTACLE REFLEXIONA SOBRE L’AVENTURA DE NÉIXER 

‘Dar a luz’ és l’epopeia d’un naixement. També és una trobada. Una trobada amb una cantant i un contacontes, amb contes que expliquen la creació; la necessitat vital de la música, del conte, de la paraula. Una trobada amb paraules que toquen, paraules que fan costat i fan venir ganes de viure; paraules que permeten néixer i tornar a néixer; que ens permeten decidir arribar a aquest món i habitar-lo.

‘La aventura del pensamiento’ és un projecte de tres espectacles en què es pensa, amb contes, amb música, amb imatges, el pensament. Aquesta primera part està dedicada a l’acte de donar a llum, de donar vida, de néixer, de venir a el món.

Amb l’espectacle es recordaran els 20 anys de Mitjorn. Casa de Naixements de Sant Vicenç de Castellet.

 

Espectacle en castellà.
Entrades a la venda a partir del 25 d'agost. 

FESTIVAL
Tocats de lletra
divendres, 30 d'octubre
20:00 h
Kursaal

Els poetes convidats caminen pels marges, per l'extraradi. De la paraula, n'han fet una cartografia. Amb el territori que habiten, amb la parla amb què s'expressen i amb cadascun dels seus dialectes, han construït una poètica a partir de la qual caminen, miren i s'interroguen. 

 

Una producció de Tocats de lletra

 

Coordinació literària: Àngels Gregori

Organitza: Òmnium Cultural del Bages-Moianès i Tocats de Lletra

MÚSICAPÚBLIC FAMILIARCIRC
de David Moreno Cia & Cristina Calleja
divendres, 30 d'octubre
20:30 h
Kursaal

ENTRAREM EN UN UNIVERS ÚNIC EN QUÈ LA MÚSICA, LA DANSA I EL CIRC ENS ABDUIRAN PER CELEBRAR PLEGATS EL 5.000’ DIES DEL KURSAAL

 

L’espectacle ‘Flotados’ de David Moreno & Cia. i Cristina Calleja arriba al teatre Kursaal després d’un gran èxit internacional i d’haver estat guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer.


Un piano de cua penjat a 8 metres d’alçada és la porta d’entrada a un món únic on es mesclen música, dansa, acrobàcia, poesia, vídeoprojeccions i llum. Una història d’amor emocionant, màgica i delicada entre dos somiadors amb ànsies de volar.


Al Kursaal farem festa grossa amb aquest espectacle d’alçada: celebrarem el 5.000 dies de la reobertura del Kursaal!

Entrades a la venda a partir del 25 d'agost. 

FESTIVAL
Tocats de lletra
dissabte, 31 d'octubre
12:00 h
Espai Plana de l'Om

L’actriu Anna Güell, acompanyada al teclat per la música de Bàrbara Granados, recitaran un conjunt de poemes i textos del poeta Josep Carner. Un recorregut per l’obra i la vida d’un dels poetes més destacats de la literatura catalana del segle passat.

 

Organitza: Òmnium Cultural del Bages-Moianès, Gremi de Llibreters i Tocats de Lletra

 

Les invitacions es podran agafar a través d'internet fins el mateix dia a les 13h. I 30 minuts abans de la projecció també es podran agafar a la taquilla de l'Espai Plana de l'Om

FESTIVAL
Tocats de lletra
dissabte, 31 d'octubre
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Enguany passejarem els mots però no les cames, perquè la cultura pren mil formes per tirar endavant. Tindrem la sort de sentir els versos de Carla Fajardo, Xavier Mas Craviotto, Raquel Santanera, Eduard Sanahuja, Laura López Granell i Marc Freixas. La poeta i cantautora IvetteNadal hi posarà la nota musical.

 

Coordinació literària: Sònia Moya

Organitza: Tocats de Lletra

 

Les invitacions es podran agafar a través d'internet fins el mateix dia a les 13h. I 30 minuts abans de la projecció també es podran agafar a la taquilla de l'Espai Plana de l'Om

NOVEMBRE
PETIT CINECLUB
Petit Cineclub
diumenge, 1 de novembre
11:30 h
Espai Plana de l'Om

Una ciutat perfecte per viure i treballar on només hi viuen bicicletes, la situació es complica quan hi arriba un aparell amb motor de gasoil. Bikes és una aventura plena de valors a favor del medi ambient.

Recomanada a partir de 4 anys 

Organitza: Ecoviure, Cineclub i Imagina't

 

PÚBLIC FAMILIARTEATRE
‘Que bèstia!’
diumenge, 1 de novembre
12:00 h
Kursaal

TORTELL POLTRONA PRESENTA EL SEU NOU ESPECTACLE, INSPIRAT EN ELS GRANS PALLASSOS D’INICIS I MITJANS DEL SEGLE XX 

Amb aquesta exclamació, Que Bèstia!, que ha fet popular fins al punt d'incorporar-lo al nostre llenguatge, Tortell Poltrona presenta el seu nou espectacle, inspirat en els grans pallassos de principis i mitjans del segle XX que ens han deixat un llegat que no marceix.  

Situacions absurdes i gags que ens fan petar de riure, igual com quan es van crear, ja fa dècades. Un espectacle en què no faltarà la música; un homenatge als personatges que van fer riure els nostres avis i que també ens han fet riure a nosaltres. Tres pallassos, tres exponents de la condició humana que ens posen de relleu la joia de viure.

 

Espectacle per a tots els públics.


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19
 AQUÍ

 

MÚSICA
a càrrec de KALLIAS ENSEMBLE
diumenge, 1 de novembre
18:00 h
Teatre Conservatori

LA FORMACIÓ KALLIAS ENSEMBLE ENS ACOSTARÀ AL BEETHOVEN MÉS INÈDIT I POPULAR: LES SEVES CANÇONS FOLKLÒRIQUES.

Aquesta producció vol sumar-se a la commemoració del 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven (1770-1827) donant a conèixer el seu corpus més inèdit, internacional i popular: les seves cançons folklòriques. Un extens repertori de tonades populars de diferents nacions europees compostes en la seva època de maduresa per a diverses veus solistes i acompanyament de piano, violí i violoncel. Petites grans joies d'orfebreria sonora que constitueixen unes de les pàgines més exquisides de la literatura musical d'arrel popular de tots els temps, amb les quals el colossal compositor germànic es passeja de puntetes per tots el racons del vell continent. 

Dos-cents anys després de la seva concepció, podrem escoltar per primer cop a casa nostra aquestes delicioses composicions gràcies a la iniciativa d'AMARESC (Amics de la Música i les Arts de la Catalunya Central) i de la  formació KALLIAS ENSEMBLE. Dirigit pel prestigiós pianista manresà Francisco Poyato, aquest flamant conjunt integrat per joves intèrprets del país vol apropar-nos a una nova experiència musical, més espontània, fluïda i vivencial, a partir d'una interpretació que aprofundeix en l'estètica del joc per teixir un discurs vitalista, despullat de convencionalismes i més autènticament emocional. Un propòsit que en la música de Beethoven no podia trobar millor ocasió. 

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

CINECLUB
de Víctor Moreno
diumenge, 1 de novembre
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Un viatge espai-temporal per ñes entranyes ocultes de la gran ciutat.

Millor Documentla Feroz 2020

CINEMA
Documental del Mes
dijous, 5 de novembre
20:00 h
Espai Plana de l'Om

Quan Chuck compra Harmony, la seva futura parella robot, poc s’espera que li agradin els llibres i conversar sobre temes transcendentals. A Japó, el robot Pepper arriba a la llar de l’àvia Sakurai per fer-li companyia, però resulta ser força despistat… Els robots son les noves criatures del planeta terra. Estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides?

Des de fa anys que ja treballen als mostradors i recepcions d’empreses, als centres comercials o com a chefs, però ara, humanoides amb intel·ligència artificial s’introdueixen a les nostres llars i a les nostres vides privades. “Amb un IA, has de mantenir una comunicació amb frases curtes i clares”; és el consell que li donen a Chuck quan recull a la seva companya, acabada d’arribar de la fàbrica.

Hi, A.I. ens revela com la convivència amb la intel·ligència artificial afectarà les nostres vides i com els robots, en un futur no molt llunyà, en formaran part. Un impressionant testimoni que ens mostra el futur, avui.

CONFERÈNCIA
Debat inaugural de la Fira Ecoviure 2020
divendres, 6 de novembre
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Organitza: Fira Ecoviure

DANSA
de Roser López Espinosa
divendres, 6 de novembre
20:30 h
Kursaal

Sembla que tots els sistemes complexos evolucionen a partir de regles senzilles. I amb aquest pensament, despleguem pautes de joc i provem d'existir plegats. Entrellacem cossos i relacions, donant-nos les mans, sostenint-nos, nuant-nos. Per traçar una partitura física d'interdependències i confiança mútua; d'acords i dissensions, d'equilibris compartits, d'afinacions, desordres i nusos gordians. De cossos que es repleguen en ells mateixos i cossos que es despleguen en moviments col·lectius. ‘TRAMA’ és una proposta sobre el grup, les seves arestes i les seves derives.


Roser López Espinosa ha ballat amb Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Iago Pericot, Pere Faura o el cineasta Isaki Lacuesta. El seu treball com a coreògrafa és regularment present a escenaris internacionals. El 2017 crea L'estol per a la Producció Nacional de Dansa, que vam poder veure al Kursaal. Coreògrafa invitada per cies companyies internacionals, col·labora també amb cies companyies de circ com Circ Pànic i Cie. XY (França). És artista associada a La Caldera i artista resident al Mercat de les Flors 2018-20.

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19AQUÍ

MÚSICA
‘CanEpé’ - Gira Payaso
dissabte, 7 de novembre
17:30 h
Kursaal

*ATENCIÓ: Aquest espectacle ha quedat reprogramat a aquesta data, ja que es va haver de suspendre el concert del dia 17 d'abril, d’acord amb les mesures preses per pal·liar els efectes del Coronavirus. 

 

EL DEBUT AL KURSAAL D’UN DELS MÚSICS MÉS BRI - LLANTS DE L’ÚLTIMA GENERACIÓ DE CANTAUTORS ESPANYOLS

 

Amb quatre discos i una llarga llista de premis a les seves espat - lles, Juan Gómez Canca és un dels músics més brillants de l’última generació de cantautors espanyols. El de Màlaga ha teixit un so inconfusible amb elements de la rumba, del pop i de la música lla - tina, que marida la fina ironia de les seves lletres amb un to canalla i sempre de bon rotllo. Creacions de pòsit poètic i vívides melo - dies que destil·len un savoir faire que evoca mestres de la cançó de l´alçada de Caetano Veloso o Jorge Drexler i que li han fet merèixer l’èxit també en països com Mèxic, Colombia i Xile.

El Kanka arriba per primer cop al Teatre Kursaal de Manresa amb flamants noves cançons del que serà el seu cinquè disc, que ha creat durant la gira de ‘El arte de saltar’.

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19AQUÍ

PÚBLIC FAMILIAR
de la Companyia Sgratta
dissabte, 7 de novembre
17:30 h
Teatre Conservatori

UNA OBRA DE TEATRE FAMILIAR A CÀRREC DE LA COMPANYIA BAGENCA SGRATTA PER TRENCAR ESTEREOTIPS I FER-SE UN TIP DE RIURE

Al País del Poble Sec fa temps que no hi plou, i per acabar-ho d’arreglar, un terrorífic drac es beu la poca aigua que raja de la Font Dolça. Aconseguirà la princesa Maribel fer fora el drac? Ho aconseguirà el cavaller? Arribarà finalment l’aigua al poble?

Prepareu-vos perquè, dos peculiars venedors ambulants, ens explicaran aquesta fantàstica llegenda. Coneixerem una princesa molt especial, que amb l’ajuda d’una pila de personatges divertits, ens ensenyaran que l’important no és qui ets, sinó com ets.

Una obra de teatre familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure.

 

Recomanat a partir de 3 anys

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

 

MÚSICA
‘CanEpé’ - Gira Payaso
dissabte, 7 de novembre
20:30 h
Kursaal

*ATENCIÓ: Aquest espectacle ha quedat reprogramat a aquesta data, ja que es va haver de suspendre el concert del dia 17 d'abril, d’acord amb les mesures preses per pal·liar els efectes del Coronavirus. 

 

EL DEBUT AL KURSAAL D’UN DELS MÚSICS MÉS BRI - LLANTS DE L’ÚLTIMA GENERACIÓ DE CANTAUTORS ESPANYOLS

 

Amb quatre discos i una llarga llista de premis a les seves espat - lles, Juan Gómez Canca és un dels músics més brillants de l’última generació de cantautors espanyols. El de Màlaga ha teixit un so inconfusible amb elements de la rumba, del pop i de la música lla - tina, que marida la fina ironia de les seves lletres amb un to canalla i sempre de bon rotllo. Creacions de pòsit poètic i vívides melo - dies que destil·len un savoir faire que evoca mestres de la cançó de l´alçada de Caetano Veloso o Jorge Drexler i que li han fet merèixer l’èxit també en països com Mèxic, Colombia i Xile.

El Kanka arriba per primer cop al Teatre Kursaal de Manresa amb flamants noves cançons del que serà el seu cinquè disc, que ha creat durant la gira de ‘El arte de saltar’.

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19AQUÍ

CINECLUB
Sessió Cineclub
dissabte, 7 de novembre
21:00 h
Espai Plana de l'Om

Un cant a la natura i a la fortalesa femenina personificada en la seva protagonista.

Les invitacions es podran agafar a través d'internet fins el mateix dia a les 13h. I 30 minuts abans de la projecció també es podran agafar a la taquilla de l'Espai Plana de l'Om

Organitza: Cineclub i Fira Ecoviure.

MÚSICA3/4 DE MÚSICA
‘Jazz proper i d’arrel’
diumenge, 8 de novembre
12:00 h
Espai Plana de l'Om

Arnau Morell Spawn Quintet està format per 5 músics formats al Grau superior, tant al Conservatori del Liceu, com a l'Esmuc i que s'han anat trobant en diferents projectes amb el trompetista d’Artés Arnau Morell, exalumne del Conservatori de Música de Manresa, i que han acabat formant part del seu propi projecte vital. L’acompanyen en aquest projecte el surienc Josep Junyent (baix elèctric/contrabaix) i el sallentí David Sorribas (bateria), juntament amb el saxofonista Alejandro Delgado i el pianista Dani Ferruz. 

Al concert de la Plana de l’Om intepretaran diversos temes composats per Arnau Morell, en un passeig sonor per la història del jazz, des del swing clàssic dels anys 20 i fins a sonoritats més properes com la d'Ambrose Akinmusire o Avishai Cohen.

Deixeu-vos portar per la música i oblideu-vos d'idees preconcebudes, el directe fresc i càlid a la vegada d'aquest quintet faran que pugueu gaudir d'una estona d'emoció intensa, evadint-nos per una moments de la realitat.*A partir d’aquesta temporada l’Auditori de l’Espai de la Plana de l’Om tindrà les entrades numerades per poder garantir les mesures de seguretat. 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19AQUÍ

CINECLUB
de Jessica Hausner
diumenge, 8 de novembre
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Una científica conrea una planta modificada genèticament, el pol·len de la qual conté un virus que anul·la els sentiments autèntics.


Millor actriu al Festival del CAnes 2019

Organitza: Cineclub

MÚSICAGUST DE JAZZ
amb Los Saxofonistas Salvajes
diumenge, 8 de novembre
20:00 h
Kursaal

*ATENCIÓ: Aquest espectacle ha quedat reprogramat a aquesta data, ja que es va haver de suspendre el concert del dia 29 de març, d’acord amb les mesures preses per pal·liar els efectes del Coronavirus. 

 

 

EL SEXTET FORMAT PER DANI NEL·LO I LOS SAXO - FONISTAS SALVAJES ENS PORTARAN EL MILLOR RHYTHM AND BLUES, JAZZ I ROCK’N’ROLL

 

Dani Nel·lo presenta la continuació de Los Saxofonistas Salvajes, una aventura que reivindica el paper del saxo dins de la música popular en la seva faceta més visceral i subversiva. Los Saxofonis - tas Salvajes és una proposta musical més enllà de l’homenatge: Nel·lo explora l’essència del saxofonista salvatge i s’hi recolza per desenvolupar la seva pròpia veu.

Dani Nel·lo estarà acompanyat en aquest concert del mateix sex - tet de músics que han treballat amb ell des de l’inici del projecte, una banda all-star que uneix alguns dels millors músics de rhythm and blues, jazz y rock’n’roll de l’escena estatal.

 

* La localització dels seients dependrà de la distribució de les taules. Si voleu compartir taula amb altres persones que han comprat entrada, feu-nos-ho saber a jordi@restaurantkursaal.cat

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

VEURE ELS SEGÜENTS 20 ACTES D’UN TOTAL DE 58