Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

L’AULA

Formació d’Arts Escèniques
L’Aula de Teatre ofereix cursos per descobrir i/o aprofundir d’una manera lúdica les tècniques teatrals: interpretació, expressió corporal (cos), expressió oral (veu).
Els cursos, que es fan al Teatre Kursaal, estan adreçats a persones majors de 17 anys.
CURSOS
QUÈ T’INTERESSA?
DURADA
EDAT
5 CURSOS
INSCRIPCIONS TANCADES
Matrícula: 30€ + 35€/mes
L’AULA DE TEATRE
20 de setembre i 19 de juny - 11:00 h
divendres, de 17 h a 19 h
Kursaal

Es proposa crear un espai perquè els joves i adolescents puguin augmentar les seves capacitats creatives, expressives i artístiques a través del teatre, a més d’iniciar-se en les tècniques i coneixements per a la formació de l’actor i la actriu.
Es treballarà cercant la creativitat individual de cada alumne, així com les capacitats d’escolta i adaptació al grup. S’iniciarà en les tècniques d’interpretació i entrenament actoral, creació col·lectiva d’escenes dramàtiques i creació de personatges.

Pretenem que els joves no només adquireixin les eines necessàries per iniciar-se en el món de la interpretació i la creació dramàtica, sinó que també es beneficiïn dels avantatges que la pràctica del teatre els pot aportar en aquest moment de la seva formació: millora de l’autoconeixement i l’autoestima, millora de les habilitats socials i de relació, així com la responsabilitat personal
Adreçat a: a partir de 14 anys

Taller final de curs: dissabte, 20 de juny del 2020 a les 18h

INSCRIPCIONS TANCADES
Matrícula: 30€ + 35€/mes
L’AULA DE TEATRE
16 de setembre i 21 de juny - 20:00 h
dilluns de 20 a 22h
Kursaal

Teatre iniciació
Aquest curs consta de dues parts. En la primera ens endinsarem en les arts escèniques, descobrint les eines que utilitzem per fer teatre: la interpretació, l’expressió corporal i l’expressió oral. Treballem el joc teatral, la improvisació, l’acció –reacció, el conflicte, diferents dinàmiques de grup per tal d’obtenir les bases del treball dramàtic. En la segona part ens encararem a petites escenes de diferents obres de teatre per poder experimentar amb el text dramàtic, conèixer la composició de personatges i gaudir de la posta en escena en els escenaris del Kursaal.

Teatre avançat
En el curs d’Aula Avançat es vol aprofundir en les tècniques d’interpretació, cos i veu apreses en el curs anterior d’Aula iniciació. No només es vol indagar en la formació de l’actor i l’actriu sinó treballar en la creació col·lectiva i la composició resultat conjunt on es donaran les eines a partir de l’anàlisi i el treball sobre dramatúrgia i les noves tècniques postdramàtiques teatrals.

Adreçat a: Majors de 16 anys

Taller de final de curs: diumenge, 21 de juny de 2020 a les 18h (iniciació)
                                     diumenge, 21 de juny de 2020 a les 20h (avançat)

 

INSCRIPCIONS TANCADES
Matrícula: 30€ + 35€/mes
L’AULA DE TEATRE
Del 17 de setembre al 19 de juny
dimarts, de 20h a 22h
Kursaal

Un musical modern que des que es va estrenar s’ha popularitzat massivament a Broadway i a tot el món. Fent una caricatura àcida, divertida i terriblement real, el musical “Heathers” parla del suïcidi adolescent, l’assassinat, el bullying i l’homofòbia.

A través dels ulls de la jove protagonista Verònica Sawyer ens situem en un institut on tothom és esclau de les Heathers (les tres noies més populars): la Heather McNamara, l’animadora influenciable; la Heathers Duke, la redactora bulímica de l’anuari de l’Institut amb carència de personalitat; i la Heather Chanler, la reina de les harpies. La Verònica sap que totes les accions de les tres líders i els seus comportaments són adequats i, amb l’ajut del jove i atractiu J.D. plantarà cara a les més populars de l’Institut, definitivament. Però això no farà més que obrir-li les portes a un altre món encara menys dolç: Welcome to my candy store.

Adreçat: Majors de 17 anys

Taller final de curs: divendres, 19 de juny de 2020 a les 21 h

INSCRIPCIONS TANCADES
Matrícula: 30€ + 35€/mes
L’AULA DE TEATRE
Del 2 d'octubre al 26 de febrer
dimecres, de 20 h a 22 h
Kursaal

La màscara sempre ha format part del teatre, amb la tragèdia grega i la commedia dell’arte, però fins el s. XX no entra en el joc del teatre contemporani i en la seva pedagogia. Jacques Lecoq va introduir la màscara com una part essencial en la formació de l’actor i l’actriu. En aquest monogràfic s’obrirà la porta a les principals màscares de l’ensenyament contemporani. La màscara neutra ens prepara per l’escena, ens situa psicològicament i físicament en l’espai: presència, calma, acció i descoberta. Les màscares larvàries, blanques i voluminoses, ens portaran al joc de la transformació, de l’escolta i de la ingenuïtat més pura. Després el so i la paraula prenen el protagonisme amb les mitges màscares per fer-nos riure de la comèdia més humana, menys educada i més goluda.

El monogràfic serà impartit per l’especialista en màscara i Commedia dell’arte, Marc-Antoine Picart; docent en diversos centres teatrals i d’arts del circ, actor, director, coach artístic del Cirque du Soleil, en produccions audiovisuals i en programes de TV.

Adreçat a: majors de 16 anys

 

INSCRIPCIONS TANCADES
Matrícula: 30€ + 30€/mes
L’AULA DE TEATRE
20 de setembre i 19 de juny - 20:30 h
divendres de 20:30 h a 22 h
Kursaal

Curs adreçat a persones amb ganes de ballar coreografies de teatre Musical. Una estona per desconnectar, treballar el cos i la ment gaudint amb els balls que ens ofereix el teatre musical.

Adreçat a: majors de 18 anys

Taller final de curs: divendres, 19 de juny de 2020 a les 21 h