Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
espectaculo_finalitzado
espectaculo_finalitzado
Teatre
LA MATERNITAT D'ELNA
A partir de l'obra d'Assumpta Montellà

‘La Maternitat d’Elna’ parla d’uns fets històrics que tenen lloc al final de la Guerra Civil a mesura que l’exèrcit republicà es retira davant de l’última embranzida de l’exèrcit franquista, comença l’exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produeix el gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones fugen a França. És així com comença, per a molts, el drama de l’exili, inhumana tragèdia col.lectiva que s’evidencia en els camps de concentració francesos com el d’Argelers.

La maternitat d’Elna (institució impulsada pels moviments socials suïssos que van aportar diners, menjar i equipaments) parla del que va ser capa. de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d’haver de viure el part en les pèssimes condicions higièniques, alimentèries i de salut dels camps de refugiats francesos.

 

Aquest espectacle forma part dels actes organitzats amb motiu del Dia Contra de la Violència de Gènere.

ENTRADES
DATES
dimecres, 28 de novembre de 2018 - 18:00 h