Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
PARAULES VIVES AL VENT QUE PASSA
Recital de poemes de Miquel Martí i Pol

‘Paraules vives al vent que passa’ és un recital de poemes de Miquel Martí i Pol amb l’evocació de temes de la chanson française presents en la vida del poeta de Roda de Ter.

A Martí i Pol li agradava seguir els grans noms i els grans temes de la chanson française, fins al punt d’aprendre l’idioma a força d’escoltar-los. Cantautors de la seva predilecció foren Prévert, Brassens, Aznavour, Ferré o Brel. Va arribar a ser un traductor excel·lent del francès al català; havia traduït, entre d’altres, Saint-Exupéry, Arnaud, Lévi- Strauss, Zola, Flaubert, Racine, Apollinaire…

Ara, música francesa i poesia s’uneixen en aquest recital, que podrem escoltar per la Festa Major de Manresa, per homenatjar un dels poetes més reconeguts del nostre país. Les seves paraules continuen emocionant-nos, una vegada i una altra.

 

Exposició: Vida i obra de Miquel Martí i Pol

A l'Espai de la Plana de l'Om es poden visitar dues exposicions que permeten fer-se una idea de la vida i de l'obra de Miquel Martí i Pol. Una d'elles presenta la vida i l'obra del poeta (1929-2003) en sis plafons. L'altra consta de vuit plafons i exposa els inicis literaris del poeta, des del primer llibre fins a La Fàbrica (1951-1972). Unes bones anotacions que poden ajudar a gaudir de l'espectacle 'Paraules vives al vent que passa', que es podrà veure el diumenge 1 de setembre al mateix Espai de la Plana de l'Om. 

L'exposició es podrà veure del 29 d'agost a l'10 de setembre de 18h a 21h. 

DURADA
01:30h
RECITACIÓ

Dolors Vilaplana
Ramon Alabau
Enric Cassany

CANTANTS

Cristina Amils
Eva Estebas

PIANO

Joan Amils

SELECCIÓ DE TEXTOS

Jordi Berenguer

COORDINACIÓ

Florenci Crivillé

PREPARA LA TEVA VISITA
Serveis a l’espectador