Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
espectaculo_finalitzado
espectaculo_finalitzado
Música
RAÜL REFREE & MARIA MAZZOTTA
‘Evoé!’ - Espectacle Inaugural 26a Fira Mediterrània

UN RECORREGUT PER CERIMONIALS DE POSSESSIÓ COL·LECTIVA COM LA TARANTEL·LA

‘Evoé’ era el crit de les Bacants dionisíaques quan s’endinsaven en la natura per fusionar-se amb el món salvatge, un culte en què s’emmirallen rituals de catarsi col·lectiva per tota Europa, com el de la tarantel·la, un ritme del sud d’Itàlia nascut per exorcitzar la picada de la taràntula.

El músic i coproductor Raül Refree, a l’avantguarda en la recuperació de les músiques d’arrel, i Maria Mazzotta, una de les veus més imprescindibles de la música tradicional italiana, uneixen talent en el concert inaugural de Fira Mediterrània per fer un recorregut per aquests cerimonials de possessió col·lectiva.

Per recrear en clau del nostre temps el “tarantisme”, comptaran amb la dramatúrgia de Jordi Oriol i les veus femenines del Cor Plèiade.

Coproducció de Fira Mediterrània de Manresa, Grec Festival de Barcelona i Festival Clàssics, amb el suport de Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i Puglia Sounds.

ENTRADES
DATES
dijous, 5 d'octubre de 2023 - 21:00 h