Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
espectaculo_finalitzado
espectaculo_finalitzado
Teatre
VOLTAIRE / ROUSSEAU. LA DISPUTA
de Jean-François Prévand

‘Voltaire/Rousseau. La Disputa’ és un apassionant i enriquidor debat entre dos del homes més brillants de la Il·lustració, pares espirituals de la Revolució Francesa, que ens recorda que:”hem de saber cultivar el propi jardí”; dirigit i interpretat magistralment per Josep Mª Flotats juntament amb Pep Planas.

---

Amb aquest magnífic Voltaire Rousseau de Jean-François Prévand, assistim a un veritable duel verbal intens, vibrant, ferotge i alhora divertit, entre dues figures emblemàtiques de la Il·lustració: dos grans filòsofs, dos immensos escriptors, dos conceptes del món i de la societat; conceptes que, a penes morts tots dos el 1778, alimentaran els ideals de la Revolució francesa (1789).

Dues concepcions del món i de la societat molt oposades; Prévand ens posa al davant de dues facultats: la raó i l'emoció. Però tampoc s'atura aquí. L'obra, per tal de no deixar a l'aire cap element essencial, ens parla de la creença en Déu, l'educació, la propietat, la cultura, el teatre, les arts, la tolerància, la llibertat, la república i la igualtat. Els espectadors hi trobaran un coneixement precís, no tan sols de les dues personalitats, sinó de les preocupacions socials i intel·lectuals del Segle de les Llums, que malgrat els anys que ens en separen, estan ben poc allunyades de les nostres d’avui. - Josep Maria Flotats

UN COMBAT FILOSÒFIC INTERPRETAT PER JOSEP MARIA FLOTATS I PEP PLANAS

ENTRADES
DATES
dissabte, 3 de febrer de 2024 - 18:00 h