Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
CELEBRACIONS
ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 125 ANYS DE L'ARRIBADA DEL CINEMA A MANRESA
27/12/2021
El passat dilluns 27 de desembre de 2021, el teatre Conservatori va acollir l'acte commemoratiu dels 125 anys de l’arribada del cinema a Manresa. L’acte va consistir en la projecció de 14 curts de Segundo de Chomón acompanyats per la música en directe dels pianistes David Martell, Mateu Peramiquel, Anna Puigmartí, Marc Pusó, Xavier Ricarte, Berta Sala i Benjamí Santacana.

Aquesta selecció de curtmetratges és un recorregut per celebrar la figura de Segundo de Chomón, nascut fa 150 anys, des de dos àmbits específics: per una banda, les tècniques en què Chomón va excel·lir i li van donar reconeixement mundial: el color, els efectes especials i l’animació; i per l’altra, el cinema que va fer a Barcelona.

Manresa es va sumar així a l’Any Segundo de Chomón, organitzat per la Filmoteca de Catalunya per commemorar els 150 anys del naixement d’aquest cineasta fortament lligat a Barcelona.

L’acte commemoratiu va estar organitzat conjuntament per Cineclub Manresa i el Galliner, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya; i forma part del programa “Manresa i Acció! Vivint en pantalla gran”, que neix amb la voluntat de commemorar els 125 anys de la primera projecció cinematogràfica a Manresa i el 60è aniversari del rodatge de la pel·lícula “Plácido”, de Luis García-Berlanga; i amb la finalitat de reforçar la imatge i el nom de la ciutat amb el món del setè art. La campanya va estar organitzada per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats vinculades amb el món de la cultura i el cinema: Cineclub Manresa, El Galliner, CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, Cinemes Bages Centre, Manresa Film Office i altres personalitats relacionades amb l’àmbit cinematogràfic. Compta amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa.
PIANISTES
David Martell
Mateu Peramiquel
Anna Puigmartí
Marc Pusó
Xavier Ricarte
Berta Sala
Benjamí Santacana