Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
SECUNDÀRIA
FEM ÒPERA! DE L'ÒPERA AL MUSICAL
inscripcions
DATES
dimarts, 14 de maig - 19:00 h
dimecres, 15 de maig - 19:00 h
dijous, 16 de maig - 19:00 h
divendres, 17 de maig - 19:00 h
+ VEURE MÉS DATES - VEURE MENYS
PREU
50,00
(preu únic per centre)

Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle musical, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i de músics en directe.

Després del bon resultat de les dues últimes edicions del projecte, aquest curs us tornem a proposar De l’òpera al musical, un passeig musical per l’òpera i el teatre musical. En aquest projecte els alumnes coneixeran diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veuran com molts musicals s’han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l’òpera Boheme, Miss Saigon en l’òpera Madame Butterfly.

I cantaran peces de les tan conegudes òperes Nabucco, Turandot, La flauta màgica…

Veure com adolescents canten aquest tipus de música fa del Fem òpera! un projecte molt emocionant.

 

Objectius:

- Apropar i donar a conèixer l'òpera  als estudiants de secundària, per afavorir la seva implicació en el gènere.

- Comparar diferents estils musicals: òpera, operetes, òpera rock, teatre musical, i conèixer les similituts i influències d’un gènere en l’altre.

- Participar de manera directa i activa en el procés de creació i posada en escena d'una òpera.

- Interactuar amb joves d'altres centres, i amb músics i cantants professionals, i valorar l'esforç i implicació de cada grup.

- Conèixer des de dins les característiques d'un equipament escènic com el Kursaal.

- Contribuir a millorar les aptituds musicals dels joves, i a un enriquiment personal i cultural.

 

Metodologia:

- Durant el curs cada grup prepara les seves cançons i moviments escènics per separat, i després d'uns assajos conjunts, el mes de maig es posa en escena l’espectacle a la Sala Gran del Kursaal.

- Formació pel professorat de música de les escoles de secundària on se'ls donen els materials i orientacions per treballar les cançons a l'aula amb el seu alumnat. La data d’aquesta formació serà durant el mes d'octubre (data a concretar).

- 1 assaig marcat al Kursaal la mateixa setmana de la funció (assaig musical i escènic). Aquest assaig es fa els dies previs de l’actuació.

inscripcions
DATES
dimarts, 14 de maig - 19:00 h
dimecres, 15 de maig - 19:00 h
dijous, 16 de maig - 19:00 h
divendres, 17 de maig - 19:00 h
+ VEURE MÉS DATES - VEURE MENYS
PREU
50,00
(preu únic per centre)