Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

25/04/22
EL SERVEI EDUCATIU DEL KURSAAL RECUPERA ENGUANY ELS PROJECTES ADREÇATS A CENTRES EDUCATIUS, AMB 3.800 ALUMNES INSCRITS

El Servei Educatiu del Kursaal ha recuperat aquest curs 2021/2022 tota l’activitat -després de dos anys d’aturada com a conseqüència del Coronavirus- amb la participació de 3.800 alumnes procedents de Manresa i diverses poblacions de la Catalunya Central. Entre el 27 d’abril i el 29 de maig es duran a terme a la Sala Gran del Kursaal les representacions dels 5 projectes que es portaven a terme fins el 2019 (Rexics, CantaXics a les Escoles, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) que s’ofereixen, respectivament, a alumnes de P2, cicle Inicial de Primària, cicle superior de Primària, 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO.

El primer projecte que pujarà a l’escenari de la Sala Gran serà el ‘Fem dansa’ amb l’espectacle  MAPADEBALL que es representarà aquest proper dimecres i dijous 27 i 28 d’abril (19h) amb alumnes de 3r i 4t d’ESO. Aquest projecte, organitzat conjuntament amb el Mercat de les Flors de Barcelona, té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa. Participen en aquesta edició del Fem dansa 9 centres educatius amb un total de 319 alumnes.

Del 3 al 6 del maig (19h) serà el torn dels alumnes de Cicle Inicial de Primària (1r o 2n) amb el projecte ‘Cantaxics a les escoles’ en quatre sessions en les quals es representarà la cantata produïda per l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) ‘El nen enamorat de la lluna’ amb música de Xevi Matamala i text de Manel Justicia. Un total de 962 alumnes de 26 centres educatius formaran part del cor d’una cantata a la Sala Gran del Kursaal conjuntament amb altres escoles i música en directe.

Després serà el torn del projecte ‘Fem Òpera’, adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO, que es representarà a la Sala Gran del Kursaal en quatre sessions, del 10 al 13 de maig a les 19h. Com a novetat d’enguany, en lloc de representar una òpera infantil fent de cor d’escena, l’alumnat s’endinsarà en el món dels musical amb la representació del muntatge ‘De l’òpera al musical’, amb dramatúrgia i lletres de David Pintó i Sílvia Sanfeliu i arranjaments d’Óscar Peñarroya. Amb aquest canvi es busca aconseguir un resultat més atractiu per als joves i sense deixar la música d’òpera, que ha estat inspiració i base de molts musicals. Un total d’11 centres educatius amb 656 alumnes participen en aquest projecte.

La setmana del 16 al 20 de maig la Sala Gran acollirà les representacions de ‘Cantània’ amb la interpretació per part d’alumnes del Cicle Superior de Primària (4t i 5è) de la cantata “Clara - L'art per dins” amb composició musical de Josep M. Guix i amb lletra de Jordi Llavina i Marc Donat. Un projecte que s’organitza conjuntament amb l’Auditori de Barcelona i que en aquesta ocasió comptarà amb les veus de 1.615 alumnes de 44 centres educatius.

Finalment, el diumenge 29 de maig pujaran dalt de l’escenari del Kursaal l’alumnat d’Educació infantil amb el projecte ‘Rexics’ i la representació de ‘Bada Botó!’, Un espectacle de producció pròpia, ja representat en altres edicions, i encarregat expressament pel projecte a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons). En l’edició d’aquest any participen en el projecte 234 alumnes de 16 centres educatius.

 

El Servei educatiu del Kursaal

Cal recordar que el Kursaal, com a equipament públic, ofereix a les escoles de la Catalunya Central projectes educatius que permeten als infants i joves treballar el seu esperit més creatiu, el treball en equip i el creixement personal a través de la cultura. Aquests projectes són:

-REXICS: adreçat a nens i nenes d’Educació infantil 2 anys.
–CANTAXICS A LES ESCOLES: adreçat a alumnes de Cicle inicial de Primària.
–CANTÀNIA: adreçat a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària
-FEM ÒPERA!: adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO –
-TOTS DANSEN!: adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Més de 25.000 alumnes han gaudit els darrers 10 anys del Servei Educatiu del Kursaal, pertanyents a més de 80 escoles diferents. Any rere any augmenten les inscripcions als diferents projectes per parts de les escoles.

ALTRES NOTÍCIES
Com a novetat d’aquest curs 2023-24, l’Aula d’Arts escèniques del Teatre Kursaal de Manresa oferirà ‘Teatre i diversitat’, classes extraescolars de teatre adreçades a persones amb diversitat intel·lectual. El curs el conduirà Teti Canal, coordinadora de l’Aula i amb una dilatada experiència en l’ensenyament del teatre a persones amb necessitats educatives especials. Es tracta d’un espai on fer teatre sigui motivador i aporti sociabilitat a les persones en un entorn respectuós i que ajudi a l’enfortiment individual dins de la interacció col·lectiva. En aquest curs -per a persones [...]
Serà la cloenda del Campionat Espanyol de Màgia que se celebrarà a Manresa entre el 8 i el 10 de setembre Les entrades per la Gala ja són a la venda a taquilles i per internet a www.kursaal.catEl teatre Conservatori de Manresa acollirà el diumenge 10 de setembre (20h) una Gala Internacional de Màgia dins del Campionat Espanyol de Màgia que se celebrarà a la ciutat entre els dies 8 i 10 de setembre, organitzat per l’associació Geni (Grup d’Estudi i Nou Il·lusionisme’ que impulsa des de fa més de 10 anys l’espectacle ‘La nit dels genis’) i al qual es preveu la participació d’uns [...]
L’associació Cultural El Galliner de Manresa impulsa la cinquena edició del Premi ‘El Galliner de textos teatrals’, inclosa dins del cartell de la 41a edició dels Premis Lacetània que convoca Òmnium Bages, amb la denominació de Premis Lacetània de les Arts i la Cultura. El Galliner premiarà una obra de teatre inèdita que no hagi estat publicada ni representada públicament i oferirà com a premi la posada en escena/dramatització de l’obra, en una data que serà coordinada per l’Associació Cultural El Galliner i Manresana d’Equipaments Escènics. El termini [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 184