Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

25/04/22
EL SERVEI EDUCATIU DEL KURSAAL RECUPERA ENGUANY ELS PROJECTES ADREÇATS A CENTRES EDUCATIUS, AMB 3.800 ALUMNES INSCRITS

El Servei Educatiu del Kursaal ha recuperat aquest curs 2021/2022 tota l’activitat -després de dos anys d’aturada com a conseqüència del Coronavirus- amb la participació de 3.800 alumnes procedents de Manresa i diverses poblacions de la Catalunya Central. Entre el 27 d’abril i el 29 de maig es duran a terme a la Sala Gran del Kursaal les representacions dels 5 projectes que es portaven a terme fins el 2019 (Rexics, CantaXics a les Escoles, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) que s’ofereixen, respectivament, a alumnes de P2, cicle Inicial de Primària, cicle superior de Primària, 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO.

El primer projecte que pujarà a l’escenari de la Sala Gran serà el ‘Fem dansa’ amb l’espectacle  MAPADEBALL que es representarà aquest proper dimecres i dijous 27 i 28 d’abril (19h) amb alumnes de 3r i 4t d’ESO. Aquest projecte, organitzat conjuntament amb el Mercat de les Flors de Barcelona, té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa. Participen en aquesta edició del Fem dansa 9 centres educatius amb un total de 319 alumnes.

Del 3 al 6 del maig (19h) serà el torn dels alumnes de Cicle Inicial de Primària (1r o 2n) amb el projecte ‘Cantaxics a les escoles’ en quatre sessions en les quals es representarà la cantata produïda per l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) ‘El nen enamorat de la lluna’ amb música de Xevi Matamala i text de Manel Justicia. Un total de 962 alumnes de 26 centres educatius formaran part del cor d’una cantata a la Sala Gran del Kursaal conjuntament amb altres escoles i música en directe.

Després serà el torn del projecte ‘Fem Òpera’, adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO, que es representarà a la Sala Gran del Kursaal en quatre sessions, del 10 al 13 de maig a les 19h. Com a novetat d’enguany, en lloc de representar una òpera infantil fent de cor d’escena, l’alumnat s’endinsarà en el món dels musical amb la representació del muntatge ‘De l’òpera al musical’, amb dramatúrgia i lletres de David Pintó i Sílvia Sanfeliu i arranjaments d’Óscar Peñarroya. Amb aquest canvi es busca aconseguir un resultat més atractiu per als joves i sense deixar la música d’òpera, que ha estat inspiració i base de molts musicals. Un total d’11 centres educatius amb 656 alumnes participen en aquest projecte.

La setmana del 16 al 20 de maig la Sala Gran acollirà les representacions de ‘Cantània’ amb la interpretació per part d’alumnes del Cicle Superior de Primària (4t i 5è) de la cantata “Clara - L'art per dins” amb composició musical de Josep M. Guix i amb lletra de Jordi Llavina i Marc Donat. Un projecte que s’organitza conjuntament amb l’Auditori de Barcelona i que en aquesta ocasió comptarà amb les veus de 1.615 alumnes de 44 centres educatius.

Finalment, el diumenge 29 de maig pujaran dalt de l’escenari del Kursaal l’alumnat d’Educació infantil amb el projecte ‘Rexics’ i la representació de ‘Bada Botó!’, Un espectacle de producció pròpia, ja representat en altres edicions, i encarregat expressament pel projecte a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons). En l’edició d’aquest any participen en el projecte 234 alumnes de 16 centres educatius.

 

El Servei educatiu del Kursaal

Cal recordar que el Kursaal, com a equipament públic, ofereix a les escoles de la Catalunya Central projectes educatius que permeten als infants i joves treballar el seu esperit més creatiu, el treball en equip i el creixement personal a través de la cultura. Aquests projectes són:

-REXICS: adreçat a nens i nenes d’Educació infantil 2 anys.
–CANTAXICS A LES ESCOLES: adreçat a alumnes de Cicle inicial de Primària.
–CANTÀNIA: adreçat a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària
-FEM ÒPERA!: adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO –
-TOTS DANSEN!: adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Més de 25.000 alumnes han gaudit els darrers 10 anys del Servei Educatiu del Kursaal, pertanyents a més de 80 escoles diferents. Any rere any augmenten les inscripcions als diferents projectes per parts de les escoles.

ALTRES NOTÍCIES
Una quinzena d’alumnes de Teatre Jove de l’Aula d’Arts Escèniques del Teatre Kursaal de Manresa portaran a l’escenari del teatre Conservatori de Manresa l’obra ‘Malson d’una nit d’estiu’ el divendres, 10 de març a les 8 del vespre. Es tracta d’una peça de creació de tot el grup de joves a partir de textos de 'Jauría' de Jordi Casanovas, 'La Feréstega Domada' i 'Titus Andrònic' de William Shakespeare, del film 'Magnòlia' i un text de Guillem Clua; que es va gestar arran de la brutal violació que hi va haver a Igualada la matinada de Tots Sants del 2021. L’obra, [...]
Acostar el teatre als joves continua essent un dels grans objectius d’El Galliner, entitat responsable de la programació a Manresa des del 1996. Per això aquest any 2023 s’ha fet un pas més en aquesta direcció: la creació del cicle RBLS (Rebels) adreçat especialment a joves a partir dels 16 anys. I s’ha muntat una campanya per comunicar aquest nou cicle a nois i noies de batxillerat, cicles formatius i estudis universitaris de diversos centres de Manresa i comarca. Aquest cicle s’ha creat seguint l’estela del Festival RBLS, nascut a Barcelona l'any 2017 impulsat per la periodista i emprenedora cultural Carme Tierz i que [...]
L’anàlisi de les dades d’assistència als espectacles de la programació estable de l’any 2022 a Manresa demostra que es deixen enrere les xifres dels darrers 2 anys, marcades per la pandèmia. Malgrat que hi va haver una restricció del 70% de l’aforament fins el 27 de gener i obligatorietat de la mascareta fins el 20 d’abril, durant el 2022, la programació del Kursaal, Conservatori i Plana de l’Om  va aconseguir un total de 76.957 espectadors, 142 espectacles, 201 funcions i una ocupació mitjana del 70%. Queden superats amb escreix els 35.533 espectadors del 2020 (81 espectacles i 114 funcions), l’any [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 168