Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

25/04/22
EL SERVEI EDUCATIU DEL KURSAAL RECUPERA ENGUANY ELS PROJECTES ADREÇATS A CENTRES EDUCATIUS, AMB 3.800 ALUMNES INSCRITS

El Servei Educatiu del Kursaal ha recuperat aquest curs 2021/2022 tota l’activitat -després de dos anys d’aturada com a conseqüència del Coronavirus- amb la participació de 3.800 alumnes procedents de Manresa i diverses poblacions de la Catalunya Central. Entre el 27 d’abril i el 29 de maig es duran a terme a la Sala Gran del Kursaal les representacions dels 5 projectes que es portaven a terme fins el 2019 (Rexics, CantaXics a les Escoles, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) que s’ofereixen, respectivament, a alumnes de P2, cicle Inicial de Primària, cicle superior de Primària, 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO.

El primer projecte que pujarà a l’escenari de la Sala Gran serà el ‘Fem dansa’ amb l’espectacle  MAPADEBALL que es representarà aquest proper dimecres i dijous 27 i 28 d’abril (19h) amb alumnes de 3r i 4t d’ESO. Aquest projecte, organitzat conjuntament amb el Mercat de les Flors de Barcelona, té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa. Participen en aquesta edició del Fem dansa 9 centres educatius amb un total de 319 alumnes.

Del 3 al 6 del maig (19h) serà el torn dels alumnes de Cicle Inicial de Primària (1r o 2n) amb el projecte ‘Cantaxics a les escoles’ en quatre sessions en les quals es representarà la cantata produïda per l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) ‘El nen enamorat de la lluna’ amb música de Xevi Matamala i text de Manel Justicia. Un total de 962 alumnes de 26 centres educatius formaran part del cor d’una cantata a la Sala Gran del Kursaal conjuntament amb altres escoles i música en directe.

Després serà el torn del projecte ‘Fem Òpera’, adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO, que es representarà a la Sala Gran del Kursaal en quatre sessions, del 10 al 13 de maig a les 19h. Com a novetat d’enguany, en lloc de representar una òpera infantil fent de cor d’escena, l’alumnat s’endinsarà en el món dels musical amb la representació del muntatge ‘De l’òpera al musical’, amb dramatúrgia i lletres de David Pintó i Sílvia Sanfeliu i arranjaments d’Óscar Peñarroya. Amb aquest canvi es busca aconseguir un resultat més atractiu per als joves i sense deixar la música d’òpera, que ha estat inspiració i base de molts musicals. Un total d’11 centres educatius amb 656 alumnes participen en aquest projecte.

La setmana del 16 al 20 de maig la Sala Gran acollirà les representacions de ‘Cantània’ amb la interpretació per part d’alumnes del Cicle Superior de Primària (4t i 5è) de la cantata “Clara - L'art per dins” amb composició musical de Josep M. Guix i amb lletra de Jordi Llavina i Marc Donat. Un projecte que s’organitza conjuntament amb l’Auditori de Barcelona i que en aquesta ocasió comptarà amb les veus de 1.615 alumnes de 44 centres educatius.

Finalment, el diumenge 29 de maig pujaran dalt de l’escenari del Kursaal l’alumnat d’Educació infantil amb el projecte ‘Rexics’ i la representació de ‘Bada Botó!’, Un espectacle de producció pròpia, ja representat en altres edicions, i encarregat expressament pel projecte a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons). En l’edició d’aquest any participen en el projecte 234 alumnes de 16 centres educatius.

 

El Servei educatiu del Kursaal

Cal recordar que el Kursaal, com a equipament públic, ofereix a les escoles de la Catalunya Central projectes educatius que permeten als infants i joves treballar el seu esperit més creatiu, el treball en equip i el creixement personal a través de la cultura. Aquests projectes són:

-REXICS: adreçat a nens i nenes d’Educació infantil 2 anys.
–CANTAXICS A LES ESCOLES: adreçat a alumnes de Cicle inicial de Primària.
–CANTÀNIA: adreçat a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària
-FEM ÒPERA!: adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO –
-TOTS DANSEN!: adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Més de 25.000 alumnes han gaudit els darrers 10 anys del Servei Educatiu del Kursaal, pertanyents a més de 80 escoles diferents. Any rere any augmenten les inscripcions als diferents projectes per parts de les escoles.

ALTRES NOTÍCIES
L’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal ofereix per aquest estiu 4 setmanes de Tallers d’Estiu adreçats a infants des de 4 anys i fins a 18 anys. L’Aula d’Arts Escèniques oferirà un primer torn la setmana del 27 de juny a l’1 de juliol; un segon torn del 4 al 8 de juliol; el tercer torn de l’11 al 15 de juliol i un 4t torn del 18 al 22 de juliol. Els alumnes inscrits s’agruparan per edats: Petits (de 4 a 6 anys), Infantil (de 7 a 12 anys), Juvenils (de 13 a 15 anys), i Joves (de 16 a 18 anys). En tot moment el desenvolupament dels tallers es farà tenint en compte les mesures antiCovid vigents. Els Tallers d’Estiu, [...]
El Kursaal ja té a punt els espectacles que es podran veure a la sala gran aquesta propera Festa Major i que es posaran a la venda a partir del dijous, 21 d’abril a les 11 del matí  -tant a taquilles com per internet. Es tracta de tres espectacles carregats d’humor i que es podran veure el cap de setmana del 27 al 29 d’agost. Per una banda, ‘Bona gent’ amb Quim Masferrer (dissabte, 27 d’agost– 18 i  21 h),per altra banda, el monòleg ‘Per fi sol’ amb Carles Sans (diumenge, 28 d’agost - 18 i 21 h) i també el concert–espectacle ‘Els colors de Duke Ellington’ (dilluns, 29 d’agost [...]
La bona acollida de les dues funcions previstes de la comèdia ‘Una teràpia integral’, que ja fa setmanes que estan exhaurides, ha portat a programar una tercera funció de l’obra per al dissabte 21 de maig a les 17 h. Les entrades per aquesta nova sessió ja estan disponibles a la web (www.kursaal.cat) i a les taquilles del Kursaal.  La comèdia situa l’acció en un obrador d’un forn de pa i és per això que per dinamitzar la venda d’aquesta nova sessió de l’espectacle al teatre Kursaal aquesta setmana hi haurà activa una campanya als forns de pa de Manresa. A cadascun dels 51 establiments [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 147