Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

27/05/22
‘EL SOPAR DELS IDIOTES’, ‘L’ORENETA’, ‘IMMUNITAT’ I ‘SÓLO LLAMÉ PARA DECIRTE QUE TE AMO’, AL KURSAAL DINS DEL NOU ABONAMENT DE TEATRE QUE ES POSARÀ A LA VENDA L’11 DE JUNY

La Sala Gran del Teatre Kursaal acollirà la propera temporada un nou abonament del Toc de Teatre que inclourà 4 grans muntatges entre els mesos de setembre i desembre: la comèdia ‘El sopar dels idiotes’ de Francis Veber (24 i 25 de setembre), ‘L’oreneta’ de Guillem Clua (22 i 23 d’octubre), ‘Immunitat’ de Jordi Casanovas (12 i 13 de novembre), i ‘Sólo llamé para decirte que te amo’ de Nelson Valente (3 i 4 de desembre).

L’abonament es posarà a la venda el dissabte, 11 de juny a partir de les 10 h, tant a les taquilles del Kursaal, com per internet (www.kursaal.cat). El preu de l’abonament serà de 76€. I les obres per separat tindran un preu de 28€ en el cas de ‘El sopar dels idiotes’ i ‘Immunitat’ i de 26€ en el cas de ‘L’oreneta’ i ‘Sólo llamé para decirte que te amo’. Pel que fa a les entrades soles dels espectacles inclosos dins de l’abonament, també es podran comprar el mateix dissabte, 11 de juny, però una hora més tard, a partir de les 11 h. A les 8 del matí es donaran números per organitzar les vendes a taquilles, tant per comprar l’Abonament, com per les entrades soles.

Obrirà el Toc el 24 i 25 de setembre ‘El sopar dels idiotes’, una comèdia Francis Veber dirigida per Pep Anton Gómez que interpreta David Olivares, Artur Busquet, Anna Gras, Toni González, Jordi Vidal Gómez, Ariana Bruguera. Adaptada per Paco Mir, l’obra té un ritme frenètic, altes dosis de bon humor i moltíssima energia, ideal per a compartir amb amics i família.

La segona obra del Toc serà L’oreneta’ de Guillem Clua, protagonitzada per Dafnis Baduz i Emma Vilarasau, que interpreten un alumne i la seva professora de cant; en un muntatge que es qüestiona què és el que ens fa humans, el que defineix la nostra humanitat i arriba a la conclusió que la capacitat de sentir el dolor dels altres és el que ens distingeix de les bèsties i que es podrà veure els dies 22 i 23 d’octubre al Kursaal.

Els dies 12 i 13 de novembre es podrà veure ‘Immunitat’de Jordi Casanovas, un espectacle sobre la gestió política de la pandèmia, una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona i La Villarroel. L’obra intentarà crear un paral·lelisme entre la investigació per descobrir la vacuna contra la covid i els passos que ha de fer la societat per erradicar una altra epidèmia contemporània, la creixent desinformació que pot conduir al feixisme. Entre el repartiment: Òscar Muñoz, Mercè Pons, Javier Beltrán, Vicenta Ndongo, Anna Perelló i Borja Espinosa.

L’última obra del Toc de Teatre serà el 3 i 4 de desembre amb Sólo llamé para decirte que te amo’, una comèdia dramàtica de l’argentí Nelson Valente. El dramaturg i director retrata amb costumisme, humor i acidesa els conflictes d’identitat, i de com els llaços socials afecten la felicitat i la vida plena de les persones.

De totes quatre obres se n’ha programat una doble funció: dissabte a les 20 h, i diumenge a les 18h, a la sala gran del Kursaal.

ALTRES NOTÍCIES
L’escenari de la sala gran del teatre Kursaal de Manresa es convertirà en una gran sala jocs el dimecres 12 d’abril a les 7 de al tarda. El Galliner i el Club del Joc del CAE hi organitzaran una partida popular del ‘TAKE A SEAT’, un joc de taula creat pel manresà Ferran Renalias i el barceloní Eloi Pujadas en què les persones que hi juguen han d’acomodar el públic general, la premsa i les autoritats el dia de l’estrena d’un espectacle. Els mateixos creadors del joc dinamitzaran la partida, prevista per un màxim de 50 participants, que es jugarà amb un tauler especial: una recreació aproximada de [...]
Un total de 9.541,50 és la xifra recaptada en la funció solidària que es va representar el diumenge 26 de febrer passat a la sala gran del Teatre Kursaal de Manresa, en què més de 70 ballarins i ballarines de l’escola de dansa Ballet Clàssic Manresa van interpretar ‘El llac dels cignes’. Es tracta d’una iniciativa de Ballet Clàssic Manresa (BCM) amb la col·laboració de Manresana d’Equipaments Escènics (MEES) i la Fundació Althaia; els beneficis de la qual es destinaran íntegrament al projecte de millora de l’atenció a infants i joves d’aquesta última institució.   Aquesta [...]
Una quinzena d’alumnes de Teatre Jove de l’Aula d’Arts Escèniques del Teatre Kursaal de Manresa portaran a l’escenari del teatre Conservatori de Manresa l’obra ‘Malson d’una nit d’estiu’ el divendres, 10 de març a les 8 del vespre. Es tracta d’una peça de creació de tot el grup de joves a partir de textos de 'Jauría' de Jordi Casanovas, 'La Feréstega Domada' i 'Titus Andrònic' de William Shakespeare, del film 'Magnòlia' i un text de Guillem Clua; que es va gestar arran de la brutal violació que hi va haver a Igualada la matinada de Tots Sants del 2021. L’obra, [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 170