Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

17/04/23
ELS PROJECTES DEL SERVEI EDUCATIU DEL KURSAAL TORNEN AVUI AMB 5 FUNCIONS DE ‘CANTAXICS’, QUE PRESENTA LA CANTATA ‘EL SOMRIURE DE LA PRINCESA’

El Servei Educatiu del Kursaal tornarà a acollir aquesta primavera els 5 projectes adreçats a alumnat de Manresa i la Catalunya Central i entre el 17 d’abril i el 26 de maig més de 4.000 alumnes prendran part a Rexics, CantaXics a les Escoles, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) que s’ofereixen, respectivament, a alumnes de P2, cicle Inicial de Primària, cicle superior de Primària, 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO.

El primer projecte que pujarà a l’escenari de la Sala Gran serà ‘CantaXics a les escoles’ amb l’espectacle  ‘El somriure de la Princesa’ amb música de Luis González i text de Manel Justícia, que es representarà en 5 funcions des d’avui dilluns fins divendres (19h) amb la participació de 1.163 alumnes de 26 centres de cicle Inicial de Primària.

 

Fonts d’aigua instal·lades al pati del Kursaal per Aigües de Manresa

Com a novetat d’enguany, l’empresa municipal Aigües de Manresa ha instal·lat fonts d’aigua al pati del teatre Kursaal per tal que tot l’alumnat que participa als projectes del Servei Educatiu, en pugui fer ús. D’aquesta manera des del Kursaal es podran eliminar les ampolletes d’aigua individual que es donaven fins ara i que moltes vegades quedaven mig plenes. La voluntat és contribuir entre tots plegats a fer un ús més sostenible i racional, tant de l’aigua com dels envasos. I més en el context d’emergència climàtica que estem vivint.

Des de Manresana d’Equipaments Escènics, l’empresa que gestiona el Teatre Kursaal, s’ha pres un compromís seriós en aquesta línia i a favor de la sostenibilitat i ja fa mesos que s’han adoptat mesures diverses en aquest sentit, com ara el canvi d’il·luminació a llum led o la instal·lació de plaques solars, entre d’altres. Des d’Aigües de Manresa també volen assumir un compromís real amb les persones del territori, que les ajudi a prosperar i créixer, i també contribuir a la preservació del medi ambient i l’entorn natural.  El Pla Estratègic de la companyia, presentat l’any 2020 té com a un dels 7 eixos el Compromís Ètic a través del qual construir una escala de valors que els apropi a l’entorn més proper, que permeti fer créixer l’empresa i la societat que l’envolta. A través del patrocini de fonts la seva intenció és aprofundir en les accions que els permeten donar a conèixer els valors que guien la companyia.

Les fonts del pati del Kursaal estaran instal·lades fins a final de maig, un cop acabat Cantània, el darrer dels projectes.

 

Fem Dansa, Fem Òpera, Rexics i Cantània arribaran el mes de maig

Després del CantaXics, els projectes del Servei Educatiu es reprendran el mes de maig. El primer serà el Fem Dansa!, que enguany és una producció pròpia del Kursaal coreografiada per Nàdia Pesarodona i Guillem Cirera. Hi participaran 181 alumnes de 9 centres de secundària que mostraran un espectacle de dansa contemporània i moviment. Serà el divendres 5 de maig a les 8 del vespre.

Després serà el torn del projecte ‘Fem Òpera’, adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO, que es representarà a la Sala Gran del Kursaal en quatre sessions, del 16 al 19 de maig a les 19h. Com l’any passat, l’alumnat s’endinsarà en el món dels musical amb la representació del muntatge ‘De l’òpera al musical’, amb dramatúrgia i lletres de David Pintó i Sílvia Sanfeliu i arranjaments d’Óscar Peñarroya. Un total de 13 centres educatius amb 703 alumnes participen en aquest projecte.

El diumenge 21 de maig pujaran dalt de l’escenari del Kursaal l’alumnat d’Educació infantil amb el projecte ‘Rexics’ i la representació de ‘Buffa!’, un espectacle de producció pròpia, ja representat en altres edicions, i encarregat expressament pel projecte a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons). En l’edició d’aquest any participen en el projecte 455 alumnes de 19 centres educatius.

Finalment, la setmana del 22 al 26 de maig la Sala Gran acollirà les representacions de ‘Cantània’ amb la interpretació per part d’alumnes del Cicle Superior de Primària (4t i 5è) de la cantata “Les portes del món” amb composició musical de Raquel Garcia Tomàs i text de Bernat Castany. Un projecte que s’organitza conjuntament amb l’Auditori de Barcelona i que en aquesta ocasió comptarà amb les veus de 1.734 alumnes de 47 centres educatius.

En total, 4.236 alumnes, 1.492 de Manresa (35,22%) i 2.744 de fora de Manresa (2.744).

ALTRES NOTÍCIES
Les inscripcions per al curs 2023/2024 de l’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal ja estan obertes amb 12 grups que iniciaran les classes a partir del 18 de setembre. Es tracta d’una oferta formativa municipal i de qualitat en el camp de les arts escèniques que permet a l’alumnat descobrir i aprofundir d’una manera lúdica en les tècniques teatrals en un entorn professional com és el teatre Kursaal. Les inscripcions es poden fer a través de la web del Kursaal a l’apartat de L’Aula (https://www.kursaal.cat/formacio/cursos). Aquest curs, l’Aula de Teatreofereix diferents cursos adreçats als més [...]
L’obra Malson d’una nit d’estiu’, creada i interpretada per una quinzena d’alumnes de Teatre Jove de l’Aula d’Arts Escèniques del Teatre Kursaal de Manresa, ha estat una de les peces guanyadores als Premios Buero de Teatro Joven que atorga anualment la Fundació Coca-Cola. En la 20a edició dels premis, que han guardonat 17 espectacles interpretats per joves -un a cada comunitat autònoma-, han escollit ‘Malson d’una nit d’estiu’ d’entre totes les que es van presentar provinents d’arreu de Catalunya. El premi és una “experiència teatral molt especial a la seva comunitat autònoma”. ‘Malson [...]
El Festival Internacional de Cinema Documental ‘DocsBarcelona’ tornarà demà dimecres i dijous a l’Espai de la Plana de l’Om de Manresa, dins del marc de la 26a edició del festival que tindrà lloc del 18 al 28 de maig a Barcelona.  Demà dimecres 24 de maig (19 h) es projectarà ‘Who I am not’ de Tünde Skovran, una història explicada per dues persones intersexe de Sud-Àfrica que lluiten per visibilitzar la seva diferència, en un documental que es planteja el tema de què és el que fa que algú sigui un home o una dona. I demà passat, 25 [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 178