Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

17/04/23
ELS PROJECTES DEL SERVEI EDUCATIU DEL KURSAAL TORNEN AVUI AMB 5 FUNCIONS DE ‘CANTAXICS’, QUE PRESENTA LA CANTATA ‘EL SOMRIURE DE LA PRINCESA’

El Servei Educatiu del Kursaal tornarà a acollir aquesta primavera els 5 projectes adreçats a alumnat de Manresa i la Catalunya Central i entre el 17 d’abril i el 26 de maig més de 4.000 alumnes prendran part a Rexics, CantaXics a les Escoles, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) que s’ofereixen, respectivament, a alumnes de P2, cicle Inicial de Primària, cicle superior de Primària, 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO.

El primer projecte que pujarà a l’escenari de la Sala Gran serà ‘CantaXics a les escoles’ amb l’espectacle  ‘El somriure de la Princesa’ amb música de Luis González i text de Manel Justícia, que es representarà en 5 funcions des d’avui dilluns fins divendres (19h) amb la participació de 1.163 alumnes de 26 centres de cicle Inicial de Primària.

 

Fonts d’aigua instal·lades al pati del Kursaal per Aigües de Manresa

Com a novetat d’enguany, l’empresa municipal Aigües de Manresa ha instal·lat fonts d’aigua al pati del teatre Kursaal per tal que tot l’alumnat que participa als projectes del Servei Educatiu, en pugui fer ús. D’aquesta manera des del Kursaal es podran eliminar les ampolletes d’aigua individual que es donaven fins ara i que moltes vegades quedaven mig plenes. La voluntat és contribuir entre tots plegats a fer un ús més sostenible i racional, tant de l’aigua com dels envasos. I més en el context d’emergència climàtica que estem vivint.

Des de Manresana d’Equipaments Escènics, l’empresa que gestiona el Teatre Kursaal, s’ha pres un compromís seriós en aquesta línia i a favor de la sostenibilitat i ja fa mesos que s’han adoptat mesures diverses en aquest sentit, com ara el canvi d’il·luminació a llum led o la instal·lació de plaques solars, entre d’altres. Des d’Aigües de Manresa també volen assumir un compromís real amb les persones del territori, que les ajudi a prosperar i créixer, i també contribuir a la preservació del medi ambient i l’entorn natural.  El Pla Estratègic de la companyia, presentat l’any 2020 té com a un dels 7 eixos el Compromís Ètic a través del qual construir una escala de valors que els apropi a l’entorn més proper, que permeti fer créixer l’empresa i la societat que l’envolta. A través del patrocini de fonts la seva intenció és aprofundir en les accions que els permeten donar a conèixer els valors que guien la companyia.

Les fonts del pati del Kursaal estaran instal·lades fins a final de maig, un cop acabat Cantània, el darrer dels projectes.

 

Fem Dansa, Fem Òpera, Rexics i Cantània arribaran el mes de maig

Després del CantaXics, els projectes del Servei Educatiu es reprendran el mes de maig. El primer serà el Fem Dansa!, que enguany és una producció pròpia del Kursaal coreografiada per Nàdia Pesarodona i Guillem Cirera. Hi participaran 181 alumnes de 9 centres de secundària que mostraran un espectacle de dansa contemporània i moviment. Serà el divendres 5 de maig a les 8 del vespre.

Després serà el torn del projecte ‘Fem Òpera’, adreçat a alumnes de 1r i 2n d’ESO, que es representarà a la Sala Gran del Kursaal en quatre sessions, del 16 al 19 de maig a les 19h. Com l’any passat, l’alumnat s’endinsarà en el món dels musical amb la representació del muntatge ‘De l’òpera al musical’, amb dramatúrgia i lletres de David Pintó i Sílvia Sanfeliu i arranjaments d’Óscar Peñarroya. Un total de 13 centres educatius amb 703 alumnes participen en aquest projecte.

El diumenge 21 de maig pujaran dalt de l’escenari del Kursaal l’alumnat d’Educació infantil amb el projecte ‘Rexics’ i la representació de ‘Buffa!’, un espectacle de producció pròpia, ja representat en altres edicions, i encarregat expressament pel projecte a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons). En l’edició d’aquest any participen en el projecte 455 alumnes de 19 centres educatius.

Finalment, la setmana del 22 al 26 de maig la Sala Gran acollirà les representacions de ‘Cantània’ amb la interpretació per part d’alumnes del Cicle Superior de Primària (4t i 5è) de la cantata “Les portes del món” amb composició musical de Raquel Garcia Tomàs i text de Bernat Castany. Un projecte que s’organitza conjuntament amb l’Auditori de Barcelona i que en aquesta ocasió comptarà amb les veus de 1.734 alumnes de 47 centres educatius.

En total, 4.236 alumnes, 1.492 de Manresa (35,22%) i 2.744 de fora de Manresa (2.744).

ALTRES NOTÍCIES
“Golfes”, l’obra guanyadora de la cinquena edició del premi El Galliner a textos teatrals, tornarà a la sala petita del Kursaal el dijous de la Festa Major de Manresa en 2 sessions (a les 18h i a les 21h) que es posaran a la venda aquest dimecres, 27 de març a Dia Mundial del Teatre- partir de les 11h. El 3 de març passat, aquest muntatge amb segell manresà ja es va estrenar a la mateixa sala petita i amb les entrades exhaurides. I amb motiu del Dia de la Dona, el 8 de març, es va poder veure també a Castellbell i el Vilar. Es tracta d’una obra de teatre de text escrita per Àngels Fusté Gamisans, a partir [...]
El diumenge dia 5 de maig, a les 12 del migdia, l’Espai Plana de l’Om acollirà ‘Màscares’, una lectura dramatitzada de textos de l’escriptor, professor i activista cultural manresà Lluís Calderer (Manresa, 1944-2020). El muntatge ja es va estrenar el 13 de desembre passat al Globus Bar, dins dels actes que la comissió Calderer va organitzar per retre-li homenatge, en una sessió que va omplir l’espai de gom a  gom. Ara, amb motiu del seu 80è aniversari, que faria el 7 de maig de 2024, es podrà tornar a veure a l’Espai Plana de l’Om de Manresa. La lectura dramatitzada anirà a càrrec [...]
El teatre Conservatori acollirà, el dissabte 13 d’abril a les 17:30h, ‘Blowing’ de la companyia Múcab Dans; un espectacle de dansa adreçat a públic familiar inclòs dins del programa d’activitats de la 6a edició del Festival Batecs de Dansa que es celebrarà a Manresa des 12 al 14 d’abril. Les entrades per veure ‘Blowing’ tenen un preu de 10€ (8€ amb carnet d’Imagina’t) i es podran comprar a partir de demà dimarts, 13 d’abril a partir de les 11 del matí a les taquilles del teatre Kursaal i per internet a www.kursaal.cat. ‘Blowing’ és un espectacle [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 196