Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

29/09/23
L’AULA D’ARTS ESCÈNIQUES DEL TEATRE KURSAAL OFERIRÀ EL CURS ‘TEATRE I DIVERSITAT’, UNA EXTRAESCOLAR ADREÇADA A PERSONES AMB DIVERSITAT INTEL·LECTUAL

Com a novetat d’aquest curs 2023-24, l’Aula d’Arts escèniques del Teatre Kursaal de Manresa oferirà ‘Teatre i diversitat’, classes extraescolars de teatre adreçades a persones amb diversitat intel·lectual. El curs el conduirà Teti Canal, coordinadora de l’Aula i amb una dilatada experiència en l’ensenyament del teatre a persones amb necessitats educatives especials.

Es tracta d’un espai on fer teatre sigui motivador i aporti sociabilitat a les persones en un entorn respectuós i que ajudi a l’enfortiment individual dins de la interacció col·lectiva. En aquest curs -per a persones majors de 18 anys- es treballaran classes de teatre, cos i veu. Es farà mitjançant exercicis d’entrenament actoral dinàmiques de grup, improvisacions i exercicis per connectar cos-veu-emoció. També s’incidirà en el lloc que ocupem dins l’espai  escènic, a aprendre a aplaudir i ser aplaudits.  I a treballar la creativitat, el control energètic i la llibertat.

A mesura que avanci el curs l’alumnat treballarà per fer una obra de teatre i gaudirà de la infraestructura del teatre Kursaal amb tots els avantatges tècnics i escenogràfics, vestuari i attrezzo necessaris per a la representació. Com en la resta de cursos, aquesta obra  es representarà davant del públic com a taller de final de curs a la sala petita del Kursaal.

Les inscripcions es poden fer a través de la web del Kursaal a l’apartat de L’Aula (https://www.kursaal.cat/formacio/cursos) i les classes -que es faran els dimecres de 17:30h a 19h- començaran el dimecres 8 de novembre. El preu del curs és de 30 euros mensuals, més una matrícula de 30 euros. Per qualsevol consulta es pot contactar a través del correu electrònic auladeteatre@mees.cat.

 

Les classes a l’Aula ja comencen aquesta setmana

Aquesta nova proposta, ‘Teatre i diversitat’, se sumarà a la desena de cursos que aquesta setmana ja han iniciat les classes. Aquest curs, l’Aula de Teatreofereix diferents cursos adreçats als més petits: Teatre Petits per a infants de 4 a 6 anys; Teatre Infantil per a infants de 7 a 11 anys; Teatre Juvenil (text/gest) per a joves de 12 a 16 anys, Teatre jove a partir de 16 a 18 anys. Pel que fa als cursos adreçats a majors de 18 anys, l’Aula de Teatre del Kursaal manté els grups de Teatre Adults i Teatre Musical, així com el curs per a Majors de 55 anys i el de Coreografies (dansa) de TEATRE MUSICAL.

Des de l’Aula es vol destacar que l’aprenentatge teatral ajuda a incrementar les habilitats cognitives, millora les competències i la motivació personal, potencia la inclusió social i ajuda a desenvolupar trets de la personalitat com la confiança, la creativitat, la imaginació, el pensament crític, l’expressió emocional... L’aprenentatge teatral també condueix a un major èxit escolar i les persones que fan teatre o qualsevol art tenen més possibilitats de mostrar una bona salut.

El Kursaal ofereix una oferta formativa municipal i de qualitat en el camp de les arts escèniques que permet a l’alumnat descobrir i aprofundir d’una manera lúdica en les tècniques teatrals en un entorn professional com és el teatre Kursaal.

ALTRES NOTÍCIES
És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes. Aigües de Manresa ha iniciat aquesta setmana la instal·lació de 69 plaques fotovoltaiques a les cobertes del Teatre Kursaal. Permetran una producció de 51.998,69 kW/any, [...]
El teatre Kursaal de Manresa serà un dels equipaments catalans que acollirà ‘L'Auca del Senyor Esteve’, el clàssic de Santiago Rusiñol que interpreta la companyia formada durant el programa de TV3 ‘La Puntual’, dirigit per Àngel Llàcer i Enric Cambray i que va emetre ahir dimecres al vespre l’últim capítol. La cita serà el dissabte, 27 de gener en 2 sessions, a les 18 h i a les 20:30 h a la sala gran del teatre Kursaal. Les entrades es posaran a la venda demà divendres a partir de les 11 del matí a taquilles i per internet.  'L'Auca del senyor Esteve' és [...]
El concert comentat ‘Mirades creuades entre passat i futur’ a càrrec del compositor manresà Manel Ribera i el pianista també manresà Roger Illa, que havia de representar-se al Kursaal el diumenge, 22 d'octubre, ha quedat suspès per indisposició. En aquests moments s’està estudiant la possibilitat de reprogramar l’espectacle més endavant. El teatre Kursaal ja s’ha posat en contacte amb les persones que havien adquirit les entrades.  ‘Mirades creuades entre passat i futur’ és un concert comentat que també comptarà amb la interpretació d’obres de Johann Kuhnau [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 188