Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ

NOTÍCIES

29/09/23
L’AULA D’ARTS ESCÈNIQUES DEL TEATRE KURSAAL OFERIRÀ EL CURS ‘TEATRE I DIVERSITAT’, UNA EXTRAESCOLAR ADREÇADA A PERSONES AMB DIVERSITAT INTEL·LECTUAL

Com a novetat d’aquest curs 2023-24, l’Aula d’Arts escèniques del Teatre Kursaal de Manresa oferirà ‘Teatre i diversitat’, classes extraescolars de teatre adreçades a persones amb diversitat intel·lectual. El curs el conduirà Teti Canal, coordinadora de l’Aula i amb una dilatada experiència en l’ensenyament del teatre a persones amb necessitats educatives especials.

Es tracta d’un espai on fer teatre sigui motivador i aporti sociabilitat a les persones en un entorn respectuós i que ajudi a l’enfortiment individual dins de la interacció col·lectiva. En aquest curs -per a persones majors de 18 anys- es treballaran classes de teatre, cos i veu. Es farà mitjançant exercicis d’entrenament actoral dinàmiques de grup, improvisacions i exercicis per connectar cos-veu-emoció. També s’incidirà en el lloc que ocupem dins l’espai  escènic, a aprendre a aplaudir i ser aplaudits.  I a treballar la creativitat, el control energètic i la llibertat.

A mesura que avanci el curs l’alumnat treballarà per fer una obra de teatre i gaudirà de la infraestructura del teatre Kursaal amb tots els avantatges tècnics i escenogràfics, vestuari i attrezzo necessaris per a la representació. Com en la resta de cursos, aquesta obra  es representarà davant del públic com a taller de final de curs a la sala petita del Kursaal.

Les inscripcions es poden fer a través de la web del Kursaal a l’apartat de L’Aula (https://www.kursaal.cat/formacio/cursos) i les classes -que es faran els dimecres de 17:30h a 19h- començaran el dimecres 8 de novembre. El preu del curs és de 30 euros mensuals, més una matrícula de 30 euros. Per qualsevol consulta es pot contactar a través del correu electrònic auladeteatre@mees.cat.

 

Les classes a l’Aula ja comencen aquesta setmana

Aquesta nova proposta, ‘Teatre i diversitat’, se sumarà a la desena de cursos que aquesta setmana ja han iniciat les classes. Aquest curs, l’Aula de Teatreofereix diferents cursos adreçats als més petits: Teatre Petits per a infants de 4 a 6 anys; Teatre Infantil per a infants de 7 a 11 anys; Teatre Juvenil (text/gest) per a joves de 12 a 16 anys, Teatre jove a partir de 16 a 18 anys. Pel que fa als cursos adreçats a majors de 18 anys, l’Aula de Teatre del Kursaal manté els grups de Teatre Adults i Teatre Musical, així com el curs per a Majors de 55 anys i el de Coreografies (dansa) de TEATRE MUSICAL.

Des de l’Aula es vol destacar que l’aprenentatge teatral ajuda a incrementar les habilitats cognitives, millora les competències i la motivació personal, potencia la inclusió social i ajuda a desenvolupar trets de la personalitat com la confiança, la creativitat, la imaginació, el pensament crític, l’expressió emocional... L’aprenentatge teatral també condueix a un major èxit escolar i les persones que fan teatre o qualsevol art tenen més possibilitats de mostrar una bona salut.

El Kursaal ofereix una oferta formativa municipal i de qualitat en el camp de les arts escèniques que permet a l’alumnat descobrir i aprofundir d’una manera lúdica en les tècniques teatrals en un entorn professional com és el teatre Kursaal.

ALTRES NOTÍCIES
Aquesta propera tardor, la sala gran del Kursaal de Manresa acollirà en 7 funcions ‘Chicago, el musical’, una de les comèdies musicals més famoses i emocionants de Broadway. Es podrà veure del 14 al 17 de novembre a càrrec de SOM Produce, els mateixos productors que l’any passat van portar al Kursaal ‘La jaula de las locas’ i ‘Grease’. Les entrades per veure ‘Chicago’ es posaran a la venda a partir d'aquest divendres, 19 d'abril a les 11 del matí. Escrita per Fred Ebb i Bob Fosse, amb música de John Kander i lletres de Fred Ebb, la producció que ens arribarà al Kursaal està [...]
L’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal ofereix per aquest estiu quatre setmanes de Tallers d’Estiu adreçats a infants des de 4 anys i fins a 18 anys. L’Aula d’Arts Escèniques oferirà un primer torn la setmana del 25 al 28 de juny; un segon torn de l’1 al 5 de juliol; el tercer torn del 8 al 12 de juliol i un quart torn del 15 al 19 de juliol. Els alumnes inscrits s’agruparan per edats: Petits (de 4 a 6 anys), Infantil (de 7 a 12 anys), Juvenils (de 13 a 15 anys), i Joves (de 16 a 18 anys). Els Tallers d’Estiu, que es portaran a terme a diversos espais del Kursaal, oferiran teatre, gaudint del gran ventall de tècniques [...]
“Golfes”, l’obra guanyadora de la cinquena edició del premi El Galliner a textos teatrals, tornarà a la sala petita del Kursaal el dijous de la Festa Major de Manresa en 2 sessions (a les 18h i a les 21h) que es posaran a la venda aquest dimecres, 27 de març a Dia Mundial del Teatre- partir de les 11h. El 3 de març passat, aquest muntatge amb segell manresà ja es va estrenar a la mateixa sala petita i amb les entrades exhaurides. I amb motiu del Dia de la Dona, el 8 de març, es va poder veure també a Castellbell i el Vilar. Es tracta d’una obra de teatre de text escrita per Àngels Fusté Gamisans, a partir [...]
VEURE ELS SEGÜENTS 6 ACTES D’UN TOTAL DE 198