Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
CANTÀNIA
'Partícules' - Projecte adreçat a alumnes de cicle mitjà i superior de Primària

Els científics afirmen que fa aproximadament tretze mil milions d’anys, una gran explosió va originar el nostre Univers. En els primers instants de la seva existència, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem “espaitemps”: tres d’espai i una de temps. Quatre forces també es van separar ja en el primer segon de vida: la força electromagnètica, les dues forces nuclears -forta i dèbil- i la força gravitacional. També des d’aquests primers instants, apareixen les partícules: protons, electrons, neutrons. En aquests inicis, tot té la forma d’una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, l’Univers progressa i la temperatura, extremadament calenta, es va refredant de mica en mica. Aquest refredament provoca que les partícules comencin a agrupar-se entre elles. I és així com començaran a aparèixer els àtoms: combinacions de nuclis de neutrons i protons amb electrons donant-hi voltes. I l’Univers es refredarà encara més i els àtoms es combinaran entre ells conformant molècules.


I les molècules s’ajuntaran entre elles, etcètera. Es crea, d’aquesta manera, el que anomenem “matèria”. L’Univers continuarà avançant en la dimensió temporal i es refredarà cada cop més, i apareixeran tota mena de combinacions de partícules que conformaran galàxies, nebuloses, estrelles, planetes... En un d’ells, anomenat Terra, milers de milions d’anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d’elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida. I la vida crearà éssers amb capacitat d’observar i de recrear tota
aquesta història: la música de l’Univers.

DURADA
01:00h
TEXT:

Sergi Belbel

MÚSICA:

Lluís Vidal

DIRECCIÓ MUSICAL:

Elisenda Carrasco i Ribot, Oriol Castanyer i Montserrat Meneses

DIRECCIÓ ESCÈNICA:

Marta Gil i Ignasi Tomàs

COORDINACIÓ MUSICAL:

Josep Prats

SOLISTES:

Carola Ortiz, Aina Sánchez, Gemma Abrié

INSTRUMENTISTES:

Lluis Vidal, Xavi Torres, piano
Jaume Cortadellas, Qiao Zhang, Laura Pou, flauta travessera
Pau Roca, Maria José Meniz, Raül Pérez, oboè
Ona Cardona, Sergi Rodrigo Cristina Marin, clarinet i clarinet baix
Santi de la Rubia, Martí Serra, Sergi Felipe, saxo
Pau Valls, Joana Mateu, Cati Terrasa, trompa
Oscar Latorre, Joan Mar Sauquer, Alex Rodríguez, trompeta
Joan Palacio, Alex Huguet, Raül Brenchat, trombó baix
David Xirgu, Josep Cordobés, Marc Clos, bateria i percussions

PREPARA LA TEVA VISITA
Serveis a l’espectador