Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
EL MAR: VISIÓ D'UNS NENS QUE NO L'HAN VIST MAI
de Xavier Bobés i Alberto Conejero

Aquesta és la història d’una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els nens i nenes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba (Burgos). La promesa la va fer un dia d’hivern de l’any 1936. Els va prometre anar a veure el mar.


L’any 1934 el jove mestre català Antoni Benaiges arriba a l’escola rural de Bañuelos de Bureba. Pocs mesos després paga de la seva butxaca una impremta i un gramòfon. Des de llavors els alumnes publiquen les seves emocions, somnis i pensaments. El gener de 1936, els nens i les nenes publiquen ‘El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca’. El mestre els promet que aquell estiu els portarà a Catalunya perquè coneguin el mar. El 25 de juliol de 1936, una setmana després de l’alçament militar, Benaiges és afusellat. La promesa del mestre ja no es podrà complir.

UNA PROPOSTA TEATRAL EMOTIVA COINCIDINT AMB L’INICI DEL CURS ESCOLAR

DURADA
01:05h
DIRECCIÓ

Xavier Bobés
Alberto Conejero

DRAMATÚRGIA

Alberto Conejero, a partir de textos de les nenes i nens de l’escola de Bañuelos de Bureba, del seu mestre Antoni
Benaiges, Marina Garcés i Alberto Conejero.

INTÈRPRETS

Xavier Bobés
Sergi Torrecilla

FOTOGRAFIA

David Ruano
Sergi Bernal

PREPARA LA TEVA VISITA
Serveis a l’espectador