Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
JARDINS D’EUTERPE
Coral Escriny i Esbart Manresà de l’ACB

UN HOMENATGE A JOSEP ANSELM CLAVÉ AMB LA CORAL ESCRINY I L’ESBART MANRESÀ


Un dels entreteniments que es va posar de moda a la Barcelona de mitjan segle XIX van ser els balls corejats que promovia Josep Anselm Clavé en una zona fora muralles, coneguda per jardins d’Euterpe. S’hi ballaven els ritmes que triomfaven en aquella època: vals, polca, schottisch, redowa, americana, rigodon… interpretats per cors d’homes i acompanyats per orquestra o banda.

Més enllà de l’aspecte lúdic, rere aquests balls hi havia les fortes conviccions d’Anselm Clavé, que va ser capaç de crear del no-res un moviment en favor de la dignificació del treball, del foment de l’associacionisme i de l’alfabetització dels obrers.

En homenatge al Clavé visionari i transformador, neixen aquests Jardins d’Euterpe adaptats als nostres temps, amb un cor mixt (Coral Escriny) acompanyat de piano (Viviana Salisi) i amb unes coreografies (Esbart Manresà) inspirades en els balls vuitcentistes.

DURADA
01:00h
DIRECTOR MUSICAL ADAPTACIÓ PER A COR MIXT

Marc Reguant

COR

Coral Escriny

COORDINACIÓ ESCÈNICA

Fina Tàpias

DANSAIRES

Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural
del Bages (direcció Jordi Gros)

PIANO I SELECCIÓ D’OBRES

Viviana Salisi

FOTOGRAFIA

Oriol Reguant

PREPARA LA TEVA VISITA
Serveis a l’espectador