Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
espectaculo_finalitzado
espectaculo_finalitzado
Música
Dansa
JARDINS D’EUTERPE
Coral Escriny i Esbart Manresà de l’ACB

UN HOMENATGE A JOSEP ANSELM CLAVÉ AMB LA CORAL ESCRINY I L’ESBART MANRESÀ


Un dels entreteniments que es va posar de moda a la Barcelona de mitjan segle XIX van ser els balls corejats que promovia Josep Anselm Clavé en una zona fora muralles, coneguda per jardins d’Euterpe. S’hi ballaven els ritmes que triomfaven en aquella època: vals, polca, schottisch, redowa, americana, rigodon… interpretats per cors d’homes i acompanyats per orquestra o banda.

Més enllà de l’aspecte lúdic, rere aquests balls hi havia les fortes conviccions d’Anselm Clavé, que va ser capaç de crear del no-res un moviment en favor de la dignificació del treball, del foment de l’associacionisme i de l’alfabetització dels obrers.

En homenatge al Clavé visionari i transformador, neixen aquests Jardins d’Euterpe adaptats als nostres temps, amb un cor mixt (Coral Escriny) acompanyat de piano (Viviana Salisi) i amb unes coreografies (Esbart Manresà) inspirades en els balls vuitcentistes.

ENTRADES
DATES
divendres, 1 d'abril de 2022 - 20:00 h