Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
espectaculo_finalitzado
espectaculo_finalitzado
Música
Òpera
LA FLAUTA MÀGICA
de W. A. Mozart

*ATENCIÓ: Aquest espectacle ha quedat reprogramat a aquesta data, ja que es va haver de suspendre la funció del dia 15 de novembre, d’acord amb les mesures preses per pal·liar els efectes del Coronavirus.

 

Els Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès tornen al Kursaal amb ‘La flauta màgica’, una òpera en dos actes estrenada a Viena el 30 de setembre de 1791, al Theater auf der Wieden, dos mesos abans de la mort de Mozart.

L'any 1791, Emanuel Schikaneder, conegut actor, escriptor, i empresari teatral entre altres activitats, proposa a Mozart la possibilitat de col·laborar per fer una òpera junts. Ni Mozart ni Schikaneder estaven passant per un bon moment econòmic, i van pensar que d'aquesta manera podrien tirar endavant. Mozart va acceptar la idea, i mentre componia la música per a l'òpera, va començar a compondre el Rèquiem i la seva òpera La clemència de Tito. En la seva estrena a Viena el 1791 -dos mesos abans de la mort de Mozart- va tenir un èxit moderat, però en l'actualitat és una de les més representades a tot el món. 

L’obra té diversos moments coneguts per la seva complexitat tècnica, les àries de la Reina de la Nit, o altres fragments, com el quintet de Papageno, Tamino i les Tres Dames, l'ària de Sarastro, i també les intervencions de Papageno i, sobretot, el seu duo amb Papagena.

 

Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

 

ENTRADES
DATES
dimecres, 16 de desembre de 2020 - 18:00 h