Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
SECUNDÀRIA
FEM DANSA!
INSCRIPCIONS TANCADES
PREU
Gratuït

Tots Dansen 2019

 Fem Dansa! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (3r i 4t d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa. L'espectacle es representarà a la Sala Gran del Kursaal.

 

Fem Dansa! arriba aquest any a la setena edició. Des de fa 4 cursos ens hem sumat al projecte Tots Dansen liderat pel Mercat de les Flors (centre de referència de la creació i producció de la dansa a nivell nacional) i que es fa a altres ciutats catalanes com Granollers, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Figueres i Reus.

 

Amb el Tots Dansen el conductor del projecte artístic és un coreògraf que és escollit cada any per concurs, tenint en compte la seva trajectòria professional. Per aquest curs la coreògrafa encarregada del projecte a la ciutat de Manresa és la Inés Boza (de la Companyia de dansa Senza Tempo).

  

Objectius:

 - Apropar i donar a conèixer la dansa contemporània i el moviment als estudiants de secundària, contribuint d'aquesta manera a potenciar les seves habilitats creatives.

- Potenciar el coneixement del propi cos, de les seves capacitats de moviment.

- Col·laborar en la interacció i relació dels joves a través del moviment. Sent aquest l'excusa que els faci compartir experiències, valorar el treball en equip, i considerar-se peça important en el procés de creació.

- Participar de manera directa en el procés de creació i posada en escena d'un espectacle de dansa.

 

 

Qui forma part del projecte?

 -        Coreògraf: que s’encarrega de realitzar la coreografia i de donar la formació als professors dels centres i formadors.

 

-        Formador/a: és el ballarí/ina que realitza la formació als alumnes de secundària, conjuntament amb els professors dels centres. El formador farà 9 sessions a cada grup-classe. Aquest formador l’aporta el teatre Kursaal.

 

 

-        Professorat: fan de suport al ballarí durant les 9 sessions, implicant-se en el treball de la coreografia. Per poder fer aquest treball, el professorat haurà d’assistir a 4 sessions de formació a Barcelona

 

-        Alumnat: cos de dansa de 150 alumnes de 3r o 4t d’ESO

 

 

Metodologia:

 - Formació del professorat i dels formadors:

Aquesta formació que serà impartida pel corèograf, consisteix en 4 sessions de 5 hores, i es farà a

             les instal·lacions del Mercat de les Flors de Barcelona. Les sessions es faran en dissabte ( entre gener i març.

 

La participació en les sessions de formació és obligatòria per a tots els professors inscrits al projecte. Les hores de formació estaran reconegudes pel Departament d’Ensenyament.

 

-1 sessió de presentació i treball al teatre Kursaal (5 de febrer). El coreògraf presentarà als alumnes el treball que es farà i s’aprofitarà per fer una primera sessió conjunta a l’escenari de la Sala Gran. Aquesta sessió serà molt beneficiosa pels alumnes, perquè a part de fer-se una idea de la metodologia del projecte podran conèixer l’espai on hauran d’actuar.

 

- 9 sessions de treball als centres de secundària a càrrec del formador/a, que treballarà directament amb els alumnes i amb el suport del professor/a.

El professorat, si ho creu oportú  podrà fer treball extra amb els seus alumnes sense el formador.

 

- 2 assajos al Kursaal  amb el coreògraf (1 assaig a mig procés i 1 assaig general la mateixa setmana de la funció)

 

- Posada en escena a la Sala Gran del Kursaal: 16  i 17 de maig

 

 

INFORMACIONS

- Aquesta activitat no té cap cost per les escoles participants.

 - L’activitat va adreçada a alumnes de 3r i 4t d'ESO

 - El número d'alumnes participants al projecte està limitat a 150 per funció

 - La representació final al kursaal serà:

dijous 16 de maig

divendres 17 de maig

(a l’hora de fer la inscripció caldrà posar quin dia de funció es prefereix)

 

Condicions imprescindibles dels centres per a participar en el projecte:

- Màxim d'alumnes inscrits per centre:  50 alumnes, amb un màxim de 2 grups classes.

Si un centre de 3 línies vol participar-hi amb tot el curs, pot sol.licitar-ho  i en funció del número d’inscripcions es mirarà de gestionar aquesta opció.

 - En el cas de les escoles que inscriguin a més d'un grup-classe han de garantir que les sessions al centre amb els coreògrafs es facin el mateix dia i en horari seguit. (a partir del mes de febrer)

 - Assegurar que el professor que s’inscriu assistirà a les sessions de formació.

 - Disposar d'un espai adequat per a poder fer les sessions: gimnàs o sala polivalent gran que disposi d’equip de música. Les sessions no es poden fer a l’aire lliure.

 - Garantir que els alumnes assistiran als assajos marcats al teatre.

  - La inscripció es podrà fer a partir del dijous 6 de setembre a partir de les 8 del matí, omplint el formulari a la pàgina www.kursaal.cat (apartat Formació/Servei Educatiu).

Un cop feta la inscripció s’enviarà el calendari detallat de tots els assajos i sessions per tal que el centre ens confirmi el seu compromís a complir el calendari i els requisits demanats.

 

Més informació:  serveieducatiu@mees.cat // 93 8753402