Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
SECUNDÀRIA
FEM DANSA!
Dates per concretar
INSCRIPCIONS TANCADES
PREU
Gratuït

Mapadeball 2020

 

Fem Dansa! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (3r i 4t d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa. L'espectacle es representarà a la Sala Gran del Kursaal.

Fem Dansa! arriba aquest any a la vuitena edició. Des de fa 5 cursos ens hem sumat al projecte Tots Dansen liderat pel Mercat de les Flors (centre de referència de la creació i producció de la dansa a nivell nacional) i que es fa a altres ciutats catalanes com Granollers, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Figueres i Reus.

Aquest any inicien un nou camí, també de la mà del Mercat de les Flors i conjuntament amb altres ciutats: MAPADEBALL que farà que el projecte estigui més adaptat a les necessitats de cada ciutat. La coreografia la crearà i pensarà un coreògraf escollit pel Mercat de les Flors, però seran els coreògrafs/formadors de cada ciutat qui faran l’adaptació real al nostre espai i a les necessitats dels alumnes que hi participen.

 

Objectius:

- Apropar i donar a conèixer la dansa contemporània i el moviment als estudiants de secundària, contribuint d'aquesta manera a potenciar les seves habilitats creatives.

- Potenciar el coneixement del propi cos, de les seves capacitats de moviment.

- Col·laborar en la interacció i relació dels joves a través del moviment. Sent aquest l'excusa que els faci compartir experiències, valorar el treball en equip, i considerar-se peça important en el procés de creació.

- Participar de manera directa en el procés de creació i posada en escena d'un espectacle de dansa.

 

 

Qui forma part del projecte?

-          Coreògraf: que s’encarrega de pensar la coreografia i traspassar-la als coreògrafs/formadors locals.

-          Formador/a – Director/a: és el ballarí/ina que realitza la formació als alumnes i professors de secundària, conjuntament amb els professors dels centres. El formador farà 9 sessions a cada grup-classe. Aquest formador l’aporta el teatre Kursaal.

-          Professorat: fan de suport al formador durant les 9 sessions, implicant-se en el treball de la coreografia. Per poder fer aquest treball, el professorat haurà d’assistir a 1 sessions de formació conjunta de totes les ciutats a Barcelona, i 3 al Kursaal de Manresa.

-          Alumnat: cos de dansa de 150 alumnes de 3r o 4t d’ESO

 

 Metodologia:

 

- Formació del professorat i dels formadors:

Aquesta formació que serà impartida pels formadors/directors consisteix en 3 sessions de 4 hores i es farà a  les instal·lacions del Kursaal de Manresa. Les sessions es faran en dissabte ( entre gener i març)

 

La participació en les sessions de formació és obligatòria per a tots els professors inscrits al projecte. Les hores de formació estaran reconegudes pel Departament d’Ensenyament.

 

-1 sessió de presentació i treball al teatre Kursaal (5 de febrer). El formadors presentaran als alumnes el treball que es farà i s’aprofitarà per fer una primera sessió conjunta a l’escenari de la Sala Gran. Aquesta sessió serà molt beneficiosa pels alumnes, perquè a part de fer-se una idea de la metodologia del projecte podran conèixer l’espai on hauran d’actuar.

 

- 9 sessions de treball als centres de secundària a càrrec del formador/a, que treballarà directament amb els alumnes i amb el suport del professor/a.

El professorat, si ho creu oportú  podrà fer treball extra amb els seus alumnes sense el formador.

 

- 2 assajos al Kursaal  amb el coreògraf (1 assaig a mig procés i 1 assaig general la mateixa setmana de la funció). Adjuntem calendari amb els assajos marcats.

 

- Posada en escena a la Sala Gran del Kursaal: 13  i 14 de maig

 

 

INFORMACIONS

- Aquesta activitat no té cap cost per les escoles participants.

- L’activitat va adreçada a alumnes de 3r i 4t d'ESO

- El número d'alumnes participants al projecte està limitat a 150 per funció

- La representació final al kursaal serà: el dimecres 13 de maig i el dijous 14 de maig. Es farà una funció matinal oberta a alumnes dels centres i una funció a les 20h.

 

(a l’hora de fer la inscripció caldrà posar quin dia de funció es prefereix)

 Més informació:  serveieducatiu@mees.cat // 93 8753402

 

Condicions imprescindibles dels centres per a participar en el projecte:

- Màxim d'alumnes inscrits per centre:  50 alumnes, amb un màxim de 2 grups classes.

Si un centre de 3 línies vol participar-hi amb tot el curs, pot sol.licitar-ho  i en funció del número d’inscripcions es mirarà de gestionar aquesta opció.

- En el cas de les escoles que inscriguin a més d'un grup-classe han de garantir que les sessions al centre amb els coreògrafs es facin el mateix dia i en horari seguit. (a partir del mes de febrer)

- Assegurar que el professor que s’inscriu assistirà a les sessions de formació.

- Disposar d'un espai adequat per a poder fer les sessions: gimnàs o sala polivalent gran que disposi d’equip de música. Les sessions no es poden fer a l’aire lliure.

- Garantir que els alumnes assistiran als assajos marcats al teatre.

- La inscripció es podrà fer a partir del dilluns 9 de setembre a partir de les 8 del matí, omplint el formulari a la pàgina www.kursaal.cat (apartat Formació/Servei Educatiu).

Un cop feta la inscripció s’enviarà el calendari detallat de tots els assajos i sessions per tal que el centre ens confirmi el seu compromís a complir el calendari i els requisits demanats.