Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
espectaculo_finalitzado
espectaculo_finalitzado
Òpera
AIDA
de Giuseppe Verdi

Torna al Kursaal una de les òperes més aplaudides de Verdi, i precisament amb la qual es va inaugurar el 1927 el Teatre Kursaal. Ara, torna a Manresa en aquest muntatge de la Fundació Òpera a Catalunya, sota la batuta de Daniel Gil de Tejada. 

Òpera en quatre actes (sobretitulada en català) es va estrenar a l’Òpera del Caire el 24 de desembre de 1871. 

Verdi, probablement, mai es va imaginar que un dels seus títols més aplaudits seria ‘Aida’. Quan el virrei del Caire li va demanar en repetides ocasions de compondre una obra per celebrar la inauguració del canal de Suez, Verdi, ho va rebutjar diverses vegades. No va ser fins que el virrei el va amenaçar subtilment amb el nom de Gounod i Wagner per dur-la a terme, quan per fi es va posar "mans a l'obra".

L'òpera, està situada a l'Antic Egipte i narra el triangle amorós que condueix Aida, Amneris i Radamès a portar la passió, l'amor i l'odi fins a les últimes conseqüències. La protagonista de l'òpera és Aida, una princesa etíop que és capturada i portada a Egipte com a esclava. Radamès, un comandant militar, lluita al dividir-se entre el seu amor per ella i la seva lleialtat al Faraó. Per complicar encara més la trama, Radamès és objecte de l'amor de la filla del Faraó, Amneris, tot i que ell no correspon als seus sentiments.

Una de les òperes més representades de la història, el clàssic de Verdi!

 


Consulta les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 AQUÍ

 

ENTRADES
DATES
dimecres, 5 de maig de 2021 - 18:00 h